Морквяно-гарбузовий кекс: цікаве поєднання корисних овочів
Коли здається, що ви вже випробували всі можливі страви з гарбуза, на горизонті з’являється ще один цікавий і незвичайний рецепт. Гарбузовий пиріг — це класика, але чому б не додати йому ще більше смаку, користі та кольору? Морква, така ж яскраво-помаранчева, солодка і багата на вітаміни, стане чудовим доповненням до вашого гарбузового кекса. Приготуйте кекс із гарбуза та моркви, щоб отримати нове осіннє частування.
Відомий український кухар Євген Клопотенко радить для найкращого результату обирайти солодкі сорти гарбуза та моркви. Бо якщо овочі будуть нейтральними на смак, випічка може вийти не такою насиченою. Тож, перед початком приготування, краще спробувати овочі на смак, щоб переконатися, що вони підходять.
У цьому рецепті використовувалася квадратна форма розміром 21×12см , але ви можете взяти іншу. Важливо, щоб форма не була занадто малою, інакше кекс може вийти надто високим і не пропектися повністю.
Інгредієнти:
- 200 г моркви;
- 200 г гарбуза;
- 3 яйця;
- 100 г цукру;
- 1 ч.л. ванільного цукру;
- 100 г кефіру;
- 300 г борошна;
- 50 г масла;
- ⅓ ч.л. солі;
- 1 ч.л. розпушувача;
- 10 г масла для змащення форми;
- 20 г борошна для форми.
Крок 1: розігрійте духовку до 180 градусів. Очистьте та натріть на дрібну тертку 200 г моркви та гарбуза.
Крок 2: збийте в мисці 3 яйця, додайте 100 г звичайного та 1 ч.л. ванільного цукру. Окремо розтопіть 50 г масла.
Крок 3: до яєчної суміші додайте 100 г кефіру, просійте 300 г борошна, додайте розтоплене масло, дрібку солі та 1 ч.л. розпушувача. Все добре перемішайте, потім додайте терту моркву та гарбуз і знову перемішайте до однорідності.
Крок 4: підготуйте форму за методом "французька сорочка" (змастіть її маслом, посипте борошном, а зайве борошно струсіть), вилийте в неї тісто та випікайте кекс протягом 1 години.
Готувати легко і смачно!