ТОП-3 популярних сучасних книг від Бібліотеки на Шевченка

14 Вересня, 2024 |

Сучасні популярні книжки вражають різноманіттям жанрів та тематик, задовольняючи різні смаки читачів та віддзеркалюючи сучасні соціокультурні тенденції. Вони часто стають предметом широкого обговорення у літературних гуртках та на соціальних медіа, залучаючи до читання нових аудиторій. Бібліотека на Шевченка пропонує свій топ-3 популярних сучасних книг.

Жоель Діккер, "Правда про справу Гаррі Квеберта"

Молодий письменник Маркус Гольдман дебютував зі своїм першим романом так гучно, що здається – світова слава біля його ніг. Щоправда, друга книжка ніяк не напишеться, а вдячні читачі от-от оберуть нового кумира. Маркус звертається по допомогу до свого наставника – одного з найвідоміших авторів сучасності Гаррі Квеберта. Та крім цінних порад, як подолати страх чистого аркуша та написати бестселер, отримує від нього ще й кримінальну справу. Квеберта звинувачують у вбивстві 33-річної давності. Щоб допомогти йому та написати про це нову книжку, Маркус береться розслідувати справу. І виявляється, що правда про Гаррі Квеберта буває не одна.

Крістін Генна, "Соловей"

Франція охоплена вогнем Другої світової. Великі міста й маленькі селища окуповані нацистами, у небі – ворожі літаки, а навкруги – зневіра, смерть і страждання. В’янн Моріак – сільська вчителька, яка, провівши на війну свого чоловіка, змушена щодня докладати неймовірних зусиль, аби врятувати свою родину: виживати без їжі та грошей, ділити дах із ворогом і пережити нелюдські страждання. Її вісімнадцятирічна сестра Ізабель приєднується до партизанського руху спротиву. Разом зі своїми однодумцями вона вірить, що Франція вистоїть і рано чи пізно ворог буде переможений. Поки тисячі французів, скорившись ворогові, намагаються пристосуватися до сумних обставин, тендітна дівчина, на яку полює Вермахт і СС, стає невловимим провідником, що рятує десятки військових пілотів, переправляючи їх таємним маршрутом через Піренеї.

Сара Пеннер, "Зникнення аптекарки"

Таємна спільнота жінок. Призабута історія. У повітрі ще відчувається отруйний подих помсти. Непримітна аптекарська крамниця, захована у глибинах Лондона вісімнадцятого століття. Тут обслуговують незвичайну клієнтуру та ще й за некласичними умовами:
Правило № 1: ніколи не можна використовувати отруту на шкоду іншій жінці;
Правило № 2: імена вбивці та її жертви мають бути записані в аптечній реєстровій книжці.
Жінки всього міста шепочуться про загадкову аптекарку на ім’я Нелла, котра продає отрути, завдяки яким можна позбутися чоловіків-гнобителів. Моторошний світ Нелли — не найкраще місце для її нової відвідувачки, надзвичайно обдарованої 12-річної дівчинки на ймення Еліза Фаннінг.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити