ТОП-3 популярних сучасних книг від Бібліотеки на Шевченка

14 Вересня, 2024 |

Сучасні популярні книжки вражають різноманіттям жанрів та тематик, задовольняючи різні смаки читачів та віддзеркалюючи сучасні соціокультурні тенденції. Вони часто стають предметом широкого обговорення у літературних гуртках та на соціальних медіа, залучаючи до читання нових аудиторій. Бібліотека на Шевченка пропонує свій топ-3 популярних сучасних книг.

Жоель Діккер, "Правда про справу Гаррі Квеберта"

Молодий письменник Маркус Гольдман дебютував зі своїм першим романом так гучно, що здається – світова слава біля його ніг. Щоправда, друга книжка ніяк не напишеться, а вдячні читачі от-от оберуть нового кумира. Маркус звертається по допомогу до свого наставника – одного з найвідоміших авторів сучасності Гаррі Квеберта. Та крім цінних порад, як подолати страх чистого аркуша та написати бестселер, отримує від нього ще й кримінальну справу. Квеберта звинувачують у вбивстві 33-річної давності. Щоб допомогти йому та написати про це нову книжку, Маркус береться розслідувати справу. І виявляється, що правда про Гаррі Квеберта буває не одна.

Крістін Генна, "Соловей"

Франція охоплена вогнем Другої світової. Великі міста й маленькі селища окуповані нацистами, у небі – ворожі літаки, а навкруги – зневіра, смерть і страждання. В’янн Моріак – сільська вчителька, яка, провівши на війну свого чоловіка, змушена щодня докладати неймовірних зусиль, аби врятувати свою родину: виживати без їжі та грошей, ділити дах із ворогом і пережити нелюдські страждання. Її вісімнадцятирічна сестра Ізабель приєднується до партизанського руху спротиву. Разом зі своїми однодумцями вона вірить, що Франція вистоїть і рано чи пізно ворог буде переможений. Поки тисячі французів, скорившись ворогові, намагаються пристосуватися до сумних обставин, тендітна дівчина, на яку полює Вермахт і СС, стає невловимим провідником, що рятує десятки військових пілотів, переправляючи їх таємним маршрутом через Піренеї.

Сара Пеннер, "Зникнення аптекарки"

Таємна спільнота жінок. Призабута історія. У повітрі ще відчувається отруйний подих помсти. Непримітна аптекарська крамниця, захована у глибинах Лондона вісімнадцятого століття. Тут обслуговують незвичайну клієнтуру та ще й за некласичними умовами:
Правило № 1: ніколи не можна використовувати отруту на шкоду іншій жінці;
Правило № 2: імена вбивці та її жертви мають бути записані в аптечній реєстровій книжці.
Жінки всього міста шепочуться про загадкову аптекарку на ім’я Нелла, котра продає отрути, завдяки яким можна позбутися чоловіків-гнобителів. Моторошний світ Нелли — не найкраще місце для її нової відвідувачки, надзвичайно обдарованої 12-річної дівчинки на ймення Еліза Фаннінг.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

На лівобережжі Кам’янського вирує масштабна пожежа (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 16 вересня, близько 12 години на лівобережжі міста здійнялася пожежа. Несприятливі погодні умови тільки...

Напередодні Дня усиновлення у Кам’янському привітали зі святом прийомних батьків та батьків-вихователів ДБСТ

Напередодні Дня усиновлення, який в Україні відзначається 17 вересня, привітав зі святом прийомних батьків та...

Кам’янське проведе в останню путь полеглого захисника Олександра Харитонова

1️1 вересня внаслідок ворожого обстрілу, виявивши стійкість та мужність під час блокування просування противника на...

Скільки хлопчиків та дівчаток народилося в Кам’янському минулого тижня

Про ситуацію в Кам’янському станом на ранок 16 вересня, а також про те, скільки дітей...

Захищаючи Україну, загинув кам’янчанин Дмитро Семенюк

07 вересня в бою поблизу населеного пункту Махнівка (Курська область, російська федерація) загинув солдат Семенюк...