Через вейп у американки відкачали 2 літри чорної рідини та ввели її у кому

18 Вересня, 2024 |

Мешканка Огайо (США) Джордан Бріель розповіла виданню Аol, що її пристрасть до вейпінгу довела її до стану штучної коми після того, як лікарям довелося відкачати 2 літри "чорної та кривавої" рідини з її пошкоджених легень.

32-річна Джордан Бріель почала палити в підлітковому віці, але 2021 року перейшла на вейпінг і незабаром стала витрачати до 500 доларів на тиждень, щоб підтримувати цю звичку.

"Я була повністю залежна. Я так багато парила, що спала з ним, він ходив зі мною в душ. Я парила в надмірних кількостях", – розповідає Джордан.

Фото: Kennedy News and Media

Вона продовжувала палити електронні сигарети в такому обсязі протягом двох років, аж доки в листопаді минулого року не заявила, що відчула важкість у легенях, яку спочатку діагностували як респіраторну інфекцію.

Однак, за її словами, вона все одно продовжувала користуватися вейпом доти, доки надзвичайна медична ситуація не змінила її життя. Її хлопець знайшов її непритомною, а з її рота і носа витікав чорний слиз.

Бріель розповіла, що хлопець зателефонував до служби порятунку 911 і спробував відсмоктати слиз із її носа і зробити їй штучне дихання, поки чекав на приїзд швидкої допомоги.

"Я нічого не пам’ятаю, – розповідає постраждала. – Мене одразу ж інтубували і відвезли в лікарню".

Джордан розповіла, що її легені були заповнені двома літрами рідини, яку лікарі назвали "соком для вейпа" – рідиною, яку випаровувач перетворює на аерозоль, який потім вдихають.

Пані Бріель у лікарні / Фото: Kennedy News and Media

"Моє тіло намагалося виштовхнути сік вейпа з моїх легенів, який був як бетон. Він був чисто чорним та кривавим. Також я отримала легку черепно-мозкову травму через нестачу кисню в мозку".

Джордан помістили в медикаментозну кому на 11 днів. ЇЇ легені були сильно пошкоджені і реабілітація потребує неабияких сил, щоб легені не відмовили.

Тепер, каже пані Бріель не торкається вейпа з моменту інциденту. Вона ділиться своєю історією, щоб застерегти інших від цієї звички.

"Я б сказала усім іншим: кидайте будь-яким можливим способом. Зробіть це заради свого здоров’я, своєї сім’ї, свого життя, своїх легенів – що б вас не мотивувало, використовуйте цю причину і зупиніться. Я б нікому не побажала того, що пережила я. Вдячна за те, що жива".

Раніше ми писали: Робила 4 тисячі затяжок на тиждень: у 17-річної дівчини розірвалася легенева плевра через вейпінг

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Україна очолила рейтинги з рівня смертності у світі

Цього року Україна очолила список країн з найвищим рівнем смертності та опинилася на останньому місці...

Львівські кардіохірурги витягли уламок ракети з серця 22-річної дівчини, яка постраждала від атаки 4 вересня

Кардіохірурги львівської лікарні святого Пантелеймона врятували 22-річну мешканку Львова, яка отримала проникаюче поранення серця внаслідок...

Як людям з порушенням слуху та мовлення у випадку надзвичайної ситуації звернутися до служби 112 (ВІДЕО)

Міністерство внутрішніх справ України підготувало важливу відеоінструкцію жестовою мовою, яка може допомогти людям із порушенням...

Світом поширюється новий вид COVID-19

Новий варіант COVID-19 під назвою XEC поширюється по всьому світу і незабаром може стати домінуючим. Як...

День надання екстреної медичної допомоги: важливість і виклики під час війни в Україні

День екстреної медичної допомоги відзначається в Україні з метою підвищення обізнаності про критичну роль медичних...