Вакцинація від коронавірусу: захисти себе та своїх близьких

20 Вересня, 2024 |

За останній тиждень у регіоні виявлено 1126 нових випадків захворювання на COVID-19, що на 21,6 % більше порівняно з попереднім тижнем. На жаль, п’ятеро мешканців області померли від цієї хвороби. Лікарі вкотре наголошують: вакцинація — це один з найефективніших способів захисту від COVID-19. Вакцини допомагають нашій імунній системі розпізнавати вірус та боротися з ним, що знижує ризик важкого перебігу хвороби. Коронавірус це гостре вірусне захворювання, що характеризується переважним ураженням дихальної системи та шлунково-кишкового тракту. Ми поспілкувалися з лікарем-інфекціоністом 7 міської лікарні, та дізналися чому це важливо.

Вакцинація від коронавірусу: захисти себе та своїх близьких / Фото: з мережі

У вірусів є здатність мутувати, змінюватись, щоб проникати у клітини організму і виживати там. Новий штам "Флірт" є суб варіантом вже відомого нам омікрону. В перші дні захворювання коронавірусна хвороба і грип починаються однаково. Це підвищення температури тіла, першіння та біль в горлі, нежить, біль в м’язах, біль в суглобах, слабкість, втома, порушення травлення. Тому насамперед потрібно звернутися до сімейного лікаря і зробити швидкий тест на коронавірус.

Вакцинація від коронавірусу: захисти себе та своїх близьких / Фото: з мережі

Наразі, у зв’язку з появою штама "Флірт", виробники вакцин активно працюють над оновленими версіями препаратів, які включають захист проти нових мутацій. Головне завдання нових вакцин – стимулювати імунну систему таким чином, щоб вона могла розпізнавати і нейтралізувати не тільки оригінальний вірус, але й його нові варіанти. Такі оновлені вакцини вже доступні і в Кам’янському. Зробити щеплення можливо у Центрі первинної медико-санітарної допомоги № 3. Там вакцина збергіається в достатній кількості в спеціальних холодильниках, які можуть витримати тривалі відключення електроенергії.

Вакцинація від коронавірусу: захисти себе та своїх близьких / Фото: з мережі

Поява нових штамів COVID-19, таких як "Флірт", підтверджує необхідність постійного оновлення вакцин і продовження вакцинаційних кампаній. Вакцинація залишається основним способом захисту від важких форм COVID-19 та ускладнень, а також допомагає зменшити навантаження на системи охорони здоров’я. Особливо важливою є ревакцинація людей із груп ризику та підтримання високого рівня охоплення вакцинацією серед населення.

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Як людям з порушенням слуху та мовлення у випадку надзвичайної ситуації звернутися до служби 112 (ВІДЕО)

Міністерство внутрішніх справ України підготувало важливу відеоінструкцію жестовою мовою, яка може допомогти людям із порушенням...

День надання екстреної медичної допомоги: важливість і виклики під час війни в Україні

День екстреної медичної допомоги відзначається в Україні з метою підвищення обізнаності про критичну роль медичних...

Через вейп у американки відкачали 2 літри чорної рідини та ввели її у кому

Мешканка Огайо (США) Джордан Бріель розповіла виданню Аol, що її пристрасть до вейпінгу довела її...

Фахівці розповіли про ситуацію з ГРВІ та коронавірусом на Дніпропетровщині

Як повідомили в Дніпропетровському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, за минулий звітний тиждень, з...

Користь зеленого чаю: як цей напій впливає на здоров’я

Зелений чай — один із найпопулярніших і найкорисніших напоїв у світі. Завдяки своїм унікальним властивостям...