Деколонізація українського мистецтва: повернення культурної спадщини

24 Вересня, 2024 |

Цьогорічний Саміт перших леді та джентльменів став важливою платформою для міжнародного діалогу щодо захисту дітей. Під час Саміту майбутнього ООН у Нью-Йорку обговорювали майбутнє дітей. Глобальна платформа Саміту ініціювала захід високого рівня "Забезпечення майбутнього дітям: подолання нових викликів для м’якої сили".

Співорганізаторами та спікерами заходу були представники України, Естонії, Белізу, Литви, Суринаму, Фінляндії, Малаві, Гватемали, урядів Великої Британії та Канади, а також ЮНІСЕФ. Участь взяли дружина Президента Європейської ради Амелі Дербаудренгієн та міжнародні представники урядових і неурядових організацій. Зі спеціальною промовою виступила перша леді США доктор Джилл Байден.

Учасники поділилися досвідом щодо захисту прав дітей та наголосили на необхідності нових міжнародних механізмів захисту. Під час виступу було закликано діяти для порятунку дітей, оскільки викрадення, катування та вбивства дітей свідчать про неефективність існуючих міжнародних правил.

Україна презентувала експертний документ, розроблений у співпраці з державними органами, який містить досвід країни під час агресії рф. Цей документ пропонується як дороговказ для міжнародної спільноти для ефективного захисту дітей в умовах війни.

Закликали реагувати на загрози для дітей так само, як свого часу світ відреагував на Чорнобильську аварію, розуміючи, що агресія та порушення прав дитини вже впливають на дітей по всьому світу.

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити