Український комік пошуткував у своєму виступі про вбивства мусульман: реакція Голови Меджлісу (ВІДЕО)

26 Вересня, 2024 |

25 вересня на своїй сторінці Фейсбук Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров висловив обурення виступом стендап-коміка Антона Стенюка, який у своїй репліці спонукав народ України до релігійної ворожнечі. Рефат Чубаров до свого допису додав запис відео із "горе-коміком".

"Ця війна – це просто нонсенс. Я не знаю, як так сталося, що одні православні вбивають інших православних, коли у світі ще так багато мусульман. Я не кажу, що треба вбивати мусульман. Я адекватна людина і розумію, що це зараз не на часі. Тим паче, цим уже займаються іудеї", – говорить комік на відео.

До вчорашнього дня цей запис навіть був наявний на каналі проєкту "Підпільний стендап", резидентом якого є комік Антон Стеценюк. Важливо, що 3 місяці цей виступ був у перегляді в YouTube і мав 70 000 переглядів, але не один коментатор не зауважив до недоречності даних жартів.

Ці слова розкритикував Рефат Чубаров, назвавши виступ "випадом" проти мусульман.

"Якого біса… Не намагайтеся мене переконати, що я нібито не вловив змісту даного "жарту", якого, насправді, тут немає. Проте є відкритий випад проти людей за релігійною ознакою. Шкода, що в даному випадку вказувати на цього негідника, який дозволяє собі цинічно ображати своїх співгромадян, доводиться мені, громадянинові України, який сповідує іслам", – йдеться в повідомленні Рефата Чубарова.

Свою думку щодо виступу Антона Стенюка також висловив головний муфтій Духовного управління мусульман України "Умма" Мурат Сулейманов.

"Сумно, що люди в залі сміялися і ніхто не зупинив, цього горе-коміка", – написав Мурат Сулейманов.

На ситуацію одразу зреагував уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець. Омбудсмен повідомив про те, що звернувся до Національної поліції України з проханням надати правову кваліфікацію виступу коміка.

Не пройшло і години після публікації постів, як відео з вибаченнями з’явилося на сторінці жартівника.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити