В Техасі з’явиться перший у світі готель, надрукований на 3D-принтері

26 Вересня, 2024 |

El Cosmico – це готель і кемпінг на околиці міста Марфа, щоту штаті Техас (США). На території готелю будуються 43 номери та 18 окремих будиночків на площі понад 16 гектарів – усе за допомогою 3D-принтера.

Також цей готельний комплекс є унікальним бо не має кутів, присутні лише заокруглені форми. Як каже власниця: "…лише вигини, куполи та параболи!"

В Техасі побудували перший у світі готель El Cosmico, надрукований на 3D-принтері / Фото: Reuters

"Чорнило" цього 3D-принтера – це спеціальний матеріал на основі цементу під назвою Lavacrete, запатентована суміш, розроблена для міцності, доступного масштабу і придатності для друку. Генеральний директор і засновник ICON Джейсон Баллард сказав, що робітники коригують і змішують інгредієнти залежно від погодних умов.

"Родзинка суміші в добавках, які дають нам змогу продовжувати друк постійно", – сказав Баллард, додавши, що вологість, температура і освітленість впливають на поведінку матеріалу і навіть на кінцевий колір.

Будівництво El Cosmico планується завершити до 2026 року. Вартість номерів у готелі становитиме від 200 до 450 доларів за ніч.

В Техасі побудували перший у світі готель El Cosmico, надрукований на 3D-принтері / Фото: Reuters

Раніше ми писали: Технології майбутнього: у Львові 3D-принтер збудував школу

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити