Румуни вразили новиною про ймовірну появу нової породи котів – трансильванську

30 Вересня, 2024 |

Румунські фахівці розповіли про трансільванську кішку – нову породу тварин, що природним чином з’явилася в Карпатських горах. Ця порода заснована на чистих родоводах, що мешкають на території гірських масивів Румунських Карпат. Її вже частково схвалили міжнародні спеціалізовані організації.

Однією з особливостей кішок є їхнє сіре забарвлення. Через свою шерсть, за словами місцевих жителів, тварини нагадують вовків.

Фото: Cristina Florea-Bucşă/ Transylvanian Cats

"Ця кішка схожа на вовка і має сіре хутро, також зване карпатським хутром. Кінцівки світліші, ніж у сіамців, у яких вони темніші, у них хутро, що нагадує сіль і перець, біле з чорним, білі пасма поряд із чорними пасмами. Ще я виявив, що в них абсолютно особливий темперамент", – зазначає Александру Еліан, експерт із котячої генетики.

Порівняно з іншими кішками, що виросли на волі, трансільванці зовсім не агресивні. Вони навіть не випускають кігті, коли їм загрожує небезпека.

"Вони надзвичайно здорові, з дуже хорошим генетичним багажем. Дві міжнародні організації вже запустили процес визнання та реєстрації цієї породи з погляду педикульозу, здоров’я, генетики і того, чим вона відрізняється від інших порід. Є багато речей, які беруться до уваги, перш ніж буде прийнято остаточне рішення.", – каже Александру.

Фото: Cristina Florea-Bucşă/ Transylvanian Cats

Вчений додав, що народилося вже третє покоління кошенят. Щоб трансильванську кішку остаточно визнали, достатньо ще одного покоління.

Фото: з мережі

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити