Готуємось до Всеукраїнського радіодиктанту: коли він відбудеться

Цього місяця, 25 жовтня, відбудеться Всеукраїнський радіодиктант з нагоди Дня української писемності та мови, що відзначається 27 жовтня. Радіодиктант проведуть на 2 дні раніше за свято, у п’ятницю, щоб вихованці навчальних закладів змогли написати диктант у стінах шкіл, вишів тощо.

Всеукраїнський радіодиктант започатковано Українським радіо у 2000 році. Щорічний радіодиктант є наймасштабнішим україномовним флешмобом, який об’єднує українців та знавців української мови з усього світу.

Радіодиктант транслюється на всіх платформах Суспільного мовлення, зокрема на телебаченні, радіо та в цифровому ефірі. Традиційно найактивнішими учасниками флешмобів є школярі, студенти та викладачі навчальних закладів, але щороку радіодиктант пишуть люди різного віку та професій.

Минулого року диктант написала письменниця, перекладачка, лауреат Шевченківської премії Катерина Калитко. Читав його актор і театральний режисер Олексій Гнатковський.

Участь у радіодиктанті національної єдності 2023 року на платформі Суспільного взяли понад півмільйона людей. На розгляд журі надійшло близько 20 000 листів, з яких 7 робіт були відзначені нагородами.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити