ВРУ заборонила мобілізацію 18-25 річних, прийнято відповідний законопроект,

Новий закон про мобілізацію у статті 23 створив несправедливість, каже членкиня оборонного парламентського комітету, народна депутатка з фракції "Європейська солідарність" Ірина Фріз. Йдеться про можливість мобілізувати юнаків до 25 років, визнаних непридатними в мирний час чи обмежено придатними у воєнний. Їхні ровесники, придатні до військової служби, підпадають під статус призовника і мобілізації не підлягають, пояснив голова оборонного комітету, член фракції "Слуга народу" Олександр Завітневич.

За словами представника ЄС Олексія Гончаренка, через правову колізію тисячі колишніх обмежено придатних віком до 25 років мобілізували. Через хвороби вони не можуть повноцінно служити. Військові наголошують, що необхідно призивати молодих, але здорових бійців.

Після двох місяців дискусій в оборонному комітеті депутати рекомендували парламенту ухвалити компроміс на базі трьох законопроєктів про заборону мобілізувати колишніх обмежено придатних хлопців до 25 років і про звільнення зі служби вже мобілізованих із цієї категорії.

Рада схвалила в цілому #11379д – передбачає звільнення від мобілізації українців віком до 25 років, – повідомив депутат верховної ради України Ярослав Железняк

За – 311 голосів

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити