Вересень: Найсмертоносніший місяць для російської армії з початку війни

Вересень став найсмертоноснішим місяцем для російської армії з початку війни в Україні, повідомила британська військова розвідка. Середній рівень втрат для російської армії зріс до 1271 солдата, вбитого або важко пораненого, на день. Це найвищий рівень втрат з моменту початку війни. Передає Telegraph.

У травні росія здійснила несподіваний напад на Харківську область зі свого Білгородського регіону, а також зазнала великих втрат, намагаючись відбити постійне вторгнення України в Курську область. Вересень став п’ятим поспіль місяцем, коли середні втрати російської армії перевищували 1000 солдатів на день.

Аналітики зазначають, що високий рівень втрат пов’язаний із російською тактикою масової піхоти, коли велика кількість військ посилається на штурм українських оборонних позицій. Міністерство оборони Великої Британії прогнозує, що росія продовжуватиме намагатися розтягнути українські сили, використовуючи масовість для перенавантаження оборонних позицій. За останні 14 місяців росія досягла поступового прогресу на сході України, але за великої ціни.

Фото з сайту Telegraph

Минулого тижня росія захопила зруйноване місто Вугледар після тривалої битви, включно з двома невдалими спробами в минулому. Це стало найзначнішою перемогою на полі бою з моменту взяття кремлівськими військами контролю над Авдіївкою у лютому. Аналітики попереджають, що російські сили тепер зможуть використовувати місто як плацдарм для захоплення інших українських опорних пунктів на заході.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити