Нюанси сезонного хобі: як правильно зберігати зібрані гриби

13 Жовтня, 2024 | Поради |

Популярне дозвілля як збори грибів восени має свої особливі нюанси, які стосуються зберігання свого врожаю. Це дуже важливо, адже неправильне зберігання може призвести до отруєння несвіжими грибами. Ми поділимось декількома порадами, щоб ви куштували тільки свіжі і корисні гриби.

Як перевірити гриб на свіжість

Гриб однозначно свіжий якщо він міцний, шапка і ніжка твердо тримаються на своїх місцях. Візуально не має бути зайвих плям і запаху. Потемніння, липкість чи різкий запах є ознаками псування. Такий гриб треба одразу викидати.

Варіанти зберігання

  • Холодильник. Гриби потрібно зберігати при температурі у 1 – 4 °C. Хорошими місцями з такою температурою стануть нижні полички чи відділеня для овочів. Так їх можна збергіати впродовж максимум п’яти днів.
  • Заморожування. Таким способом можна зберігати лише вже помиті, очищені та нарізані гриби – ще краще обдати їх додатково окропом чи проварити.
  • Засушити. Сушити гриби для довгого зберігання можна у спеціальних сушарках чи у духовій печі.Зберігати висушені гриби треба в герметичних контейнерах.
  • Консервування. Консервувати можна свіжі та якісні гриби – так вони будуть придатні для вживання треміном до року.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити