Всесвітній день здорового харчування: вартість раціону в місті (ФОТО)

16 жовтня світ відзначає День здорового харчування. Він заснований на честь заснування Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН у 1945 році. Основна ідея полягає в популяризації правильних харчових звичок, які допомагають підтримувати фізичне та ментальне здоров’я. Насправді, здоровий та корисний раціон є простішим, аніж здається. Далі детальніше розглянемо ціни на основні продукти здорового харчування в магазинах Кам’янського.

Що таке здорове харчування

Здорове харчування полягає у збалансованому раціоні, який складається з білків, овочів та фруктів, цільнозернових продуктів, олій та рідини як вода. Харчуватись корисно може кожен з нас, якщо відповідально підійти до цього питання та все організувати. Пропонуємо подивитись на ціни основних інгредієнтів корисних рецептів у звичайних супермаркетах Кам’янського (Сільпо та Varus).

Риба та м’ясо

Частіше за все, у формуванні здорового та правильного харчування використовують філе курки чи індички, а також білу рибу. За один кілограм філе у магазинах міста можна віддати приблизно 150-250 грн, а рибу – 200 грн також.

Фрукти

Невід’ємна солодка і приємна частина збалансованого, здорового раціону – це про фрукти. Найпопулярніші для нас банани та яблука можна придбати по 60 грн за кг і 30-50 грн за кг відповідно. Окрім цього, в супермаркетах представлені і екзотичні продукти в декількох формах. Наприклад, сушені слайси з манго за 270 грн у Сільпо.

Овочі

Джерела великої кількості вітамінів та різноманітних смаків. Овочі корисні як і в приготованому вигляді, так і в сирому деякі види. Картопля коштуватиме до 30 грн за 1 кг, натомість сезон перців та помідорів відходить, тому ціни підвищились до 200 грн за кг. Хорошою альтерантивою стануть заморожені овочеві суміші, наприклад в Сільпо такі можна знайти до 100 грн за упакування.

Всесвітній день здорового харчування/ Фото: МІС ТБ
Всесвітній день здорового харчування/ Фото: МІС ТБ

Крупи та горіхи

Важлива частина корисного і збалансованого раціону – крупи, пластівці, бобові та горіхи. Не всі їх люблять, але без них обійтись майже неможливо. В них містяться вуглеводи, мікроелементи та корисні жири. Наприклад, популярні на сніданок вівсяні пластівці вартують від 30 до 70 грн за 500 г в середньому (стандартне фасування). Розфасовані горіхи можна знайти від 100 до 200 грн за 100-250 г. Варто зазначити, що ціна на нефасовані буде значно нижчою – від 50 г за 100 г.

Рецепт корисної вечері

Рибні зрази з начинкою – один з багатьох варіантів вечері у корисному раціоні, який варто спробувати кожному.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг – філе білої риби (тріска, хек або мінтай);
  • хліб;
  • молоко;
  • 1 шт – яйце;
  • сіль та перець за смаком.

Для начинки:

  • 2 шт – варені яйця;
  • цибуля;
  • зелень і спеції за смаком.

Покроковий рецепт

  1. Рибу пропустіть через м’ясорубку.
  2. Додайте до замоченого хліба у молоці, вбийте яйце, перець, сіль і добре перемішайте.
  3. Для начинки обсмажте цибулю і додайте її в дрібно нарізані варені яйця із зеленню.
  4. З фаршу зробіть круглі млинці, покладіть у центр кожного яєчну суміш і сформуйте зрази.
  5. Обваляйте в панірувальних сухарях і обсмажте на сковороді з кожного боку по 5 хвилин.

Смачного!

Раніше ми повідомляли:

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити