Тисячі грузинів мітингують за євроінтеграцію на головній площі країни (ВІДЕО)

За шість днів до парламентських виборів у столиці Грузії Тбілісі пройшла масштабна акція "Грузія обирає Євросоюз". Прихильники європейського курсу країни зібралися на п’яти локаціях, вони рушили маршем до площі Свободи, де о 19 годині відбувся великий мітинг. Наступних вихідних у Грузії відбудуться парламентські вибори, і люди обиратимуть між проросійською та проєвропейською партіями.

Акцію організували неурядові організації, її підтримали президент Грузії Саломе Зурабішвілі та головні опозиційні партії. Раніше Зурабішвілі не раз говорила:

"26 жовтня громадяни обиратимуть між Росією і Європою."

Нагадаємо, що грузинська опозиція звинувачує владу в проросійській орієнтації і заявляє про зміну зовнішньополітичного курсу країни. У "Грузинській мрії" заявляють, що прагнуть до ЄС тільки "з миром, гідністю і процвітанням". Країни ЄС і США після ухвалення закону "Про прозорість зовнішнього впливу2, що викликав великий резонанс, і низки інших рішень Тбілісі різко критикують владу Грузії. Євросоюз призупинив процес інтеграції Грузії, а США ввели санкції проти "відповідальних за підрив демократії" в країні. Крім того, адміністрація президента США Джо Байдена скасувала запрошення грузинської делегації на чолі з прем’єр-міністром Іраклієм Кобахідзе на традиційний прийом у Нью-Йорку 25 вересня.

Раніше ми писали: Український ветеран, який втратив руку, підкорив одну з найвищих вершин Сакартвело

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити