На Закарпатті у дитячому будинку-інтернаті били та експлуатували вихованців до праці

Омбудсман України Дмитро Лубінець повідомив  про новий скандал із жорстокими діями щодо вихованців дитячих будинків, цього разу про порушення дізналися на Закарпатті.

У одному із інтернатів області зафіксовані такі порушення:

Ескплуатація

Мешканців закладу використовували як безкоштовну робочу силу для збору яблук у приватних садах однієї з компаній. Вивчення документів виявило домовленість між директором пансіонату та компанією про взаємодопомогу у зборі яблук. Звичайно ж, заробітню плату за виконану працю дітям ніхто не надавав. Слід зазначити, що подібні дії вже були зафіксовані і раніше, у 2016 році.

Побиття

Директор пансіонату побив учня. Свідками цього стали заступник директора та ще одна вихованка інтернату, які вжили заходів для припинення фізичного насильства.

Вимагання грошей

У вихованців вимагали кошти для того, щоб купувати меблі у будинок-інтернат. Це підтверджено документами, показами вихованців та адміністрацією інтернату. Окрім того, встановлено, що всі банківські картки з пін-кодами до них, відкриті особові рахунки в банку та документи вихованців перебували в сейфі заступника директора. Для того, щоб використати власні кошти з карток вихованці повинні були просити їх із вигаданою "заявою". 12 таких "заяв", написаних одним почерком, виявили й для прохання використати кошти у сумі 5 100 гривень. Директор згодом пояснив, що за них придбали шафи на суму понад 50 тисяч гривень. Проте ці меблі у закладі не обліковуються.

За вище переліченими порушеннями мій Представник у Закарпатській області направив повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень. Наразі працівники Національної поліції України провели огляд місця події, опитали директора та вилучили документи.

Раніше ми писали: Скандал у реабілітаційному центрі: у Львові знову фіксують випадки жорстокого поводження з дітьми (ВІДЕО)

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити