Північнокорейські війська на фронті: можливі проблеми для Москви і Пхеньяна, – Bloomberg

23 Жовтня, 2024 | Війна |

За даними Bloomberg, відправлення військ КНДР для участі у війні проти України може спричинити серйозні виклики для Росії та Північної Кореї.

Раніше жоден лідер Північної Кореї не стикався з ситуацією, коли армія країни зазнавала значних втрат у закордонних військових операціях. Враховуючи центральну роль збройних сил у північнокорейському суспільстві, якщо втрати серед військових КНДР в Україні зростуть, це може підірвати авторитет Кім Чен Ина. Зокрема, зростання кількості загиблих або поранених солдатів може спричинити невдоволення серед військових, які є головною опорою режиму, а також серед населення, значна частина якого має родичів в армії.

Крім того, участь північнокорейських військових у конфлікті може ускладнити ситуацію і для Росії. Це може спровокувати Південну Корею переглянути свою політику щодо надання летальної допомоги країнам, які перебувають у стані війни, під тиском США та НАТО. В такому випадку Південна Корея, маючи значні запаси зброї та боєприпасів, може почати підтримувати Україну, що створить додаткові труднощі для Москви.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити