На Дніпропетровщині для  поранених бійців провели відкрите тренування з пара пауерліфтингу 

Для поранених бійців, які проходять реабілітацію та протезування на Дніпропетровщині, організували відкрите тренування з пара пауерліфтингу. Заняття провів тренер національної збірної. Зустріч – частина обласного проєкту #ТитаниUA. Про це повідомили в ОВА.

 "Пробуючи різні варіанти активностей, оборонці можуть визначити для себе, що їм до душі. Такі тренування – ефективний спосіб психологічного розвантаження. Це не тільки про фізичний розвиток, а й про внутрішню силу, мотивацію жити далі попри важкі поранення", – зазначив заступник начальника управління молоді і спорту Дніпропетровської ОВА Андрій Панченко.

Пара пауерліфтинг один з найдоступніших видів спорту серед людей з інвалідністю, вважає головний тренер національної збірної Олександр Алфьоров. Він розповів мотивуючі історії про видатних атлетів, які досягли в ньому успіху. Про техніку виконання вправ. Хлопці спробували зробити жим.

"Це складний вид спорту, адже доводиться витискати доволі велику вагу. Проте він ідеально підходить для людей з ураженнями нервової системи, на кріслах колісних, з ампутаціями. Допомагає тримати в тонусі тіло, укріплює м’язовий скелет. Такі тренування підходять для тих, хто хоче бути активним, незважаючи на поранення", – поділився головний тренер національної збірної Олександр Алфьоров.

Вперше свої сили випробував ветеран Андрій. Хлопець родом з Донеччини. Коли почалася повномасштабна війна, виїхав до Дніпра. Але не зміг стояти осторонь та пішов на фронт добровольцем. Влітку минулого року отримав важке поранення та втратив ногу. Пройшов реабілітацію і протезування. Почав займатися спортом, аби тримати себе в формі.

"Фізичні навантаження важливі під час реабілітації. Якщо ти тренуєшся, ти скажеш сам собі "спасибі". Особливо, коли станеш на протез. Сьогодні для мене пауерліфтинг – це відкриття. Зміг зробити два підходи по десять разів з вагою в 40 кг", – зізнався учасник тренування Андрій.

До заняття приєдналися півтора десятка захисників.

Фото: Дніпро ОВА

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити