Готуємо швидше: як наточити стару кухонну терку
Терка на кухні – один з найбільш універсальних інструментів, який використовують для різних продуктів за різним призначенням. З часом, зубчики можуть затупитись, а процес приготування сповільнитись і взагалі почати дратувати. Існує простий, легкий і популярний спосіб виправити це – і дати “другий подих” старому інструменту.
Чи можна точити терку
Не тільки можна, але і потрібно, пишуть 24 поради. З часом, зубчики навіть у найякіснішою терки можут затупитись, тому варто правильно повернути їх гостроту.
Точимо за допомогою фольги
Для цього візьміть шмат фольги, складіть у декілька разів та проведіть ним по краях зубців. Цей метод, виявляється, може не тільки повернути терці гостроту, але й видалити дрібний бруд, який накопичується на ній з часом. Фольга має здатність знімати дрібні забруднення та підточувати краї. Замість фольги можна використати наждачний папер або ж дно кермічної чашки – візьміть її нижньою частиною по тупих краях терки. Деякі фахівці впевнені, що кераміка може відмінно діяти як мікроточилка для металевих поверхонь терки.