Грибна юшка з щипаними галушками
Українська кухня багата на ароматні та смачні перші страви, серед яких особливе місце посідають юшки. Цей рецепт грибної юшки з галушками – це гармонійне поєднання ніжного смаку грибів, овочів та традиційних галушок, що робить страву насиченою і поживною. Таку юшку можна приготувати на пісній основі або ж додати насичений бульйон для більш глибокого смаку.
Інгредієнти
Для юшки:
- 30-50 г сухих білих грибів;
- 3 л води;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 5 лаврових листків;
- 2 зубчики часнику;
- петрушка за смаком;
- ½ ч. л. чорного перцю горошком;
- сіль за смаком.
Для галушок:
- 200 г борошна;
- 1 яйце;
- 50 г вершкового масла;
- 50 мл води;
- ½ ч. л. солі.
Покроковий рецепт
Підготовка грибів:
Замочіть сухі гриби у холодній воді на 20-30 хвилин, щоб вони розм’якли та очистилися від піску.
Приготування бульйону:
У великій каструлі доведіть до кипіння 3 л води. Додайте підготовлені гриби та варіть на середньому вогні 20 хвилин.
Овочі:
Моркву наріжте півкільцями, цибулю розріжте навпіл. Додайте овочі, часник, лавровий лист до грибного бульйону. Варіть на повільному вогні ще 30 хвилин.
Тісто для галушок:
У мисці змішайте борошно, яйце, вершкове масло, сіль і воду. Замісіть м’яке еластичне тісто.
Готовність бульйону:
Вийміть цибулю з бульйону – вона виконала свою роль ароматизатора.
Галушки:
Відщипуйте невеликі шматочки тіста і кидайте їх у каструлю. Варіть близько 2 хвилин, доки вони не спливуть.
Фінальні штрихи:
У ступці розтовчіть перець горошком і додайте до юшки. Посоліть до смаку.
Подача:
Розлийте юшку по тарілках, прикрасьте рубаною петрушкою.
Смачного! Юшка вийде ароматною, ситною та неповторною – як і належить стравам української кухні.