• UA
  • RU
  • Грибна юшка з щипаними галушками

    23 Листопада, 2024 | Рецепти |

    Українська кухня багата на ароматні та смачні перші страви, серед яких особливе місце посідають юшки. Цей рецепт грибної юшки з галушками – це гармонійне поєднання ніжного смаку грибів, овочів та традиційних галушок, що робить страву насиченою і поживною. Таку юшку можна приготувати на пісній основі або ж додати насичений бульйон для більш глибокого смаку.

    Інгредієнти

    Для юшки:

    • 30-50 г сухих білих грибів;
    • 3 л води;
    • 1 морква;
    • 1 цибулина;
    • 5 лаврових листків;
    • 2 зубчики часнику;
    • петрушка за смаком;
    • ½ ч. л. чорного перцю горошком;
    • сіль за смаком.

    Для галушок:

    • 200 г борошна;
    • 1 яйце;
    • 50 г вершкового масла;
    • 50 мл води;
    • ½ ч. л. солі.

    Покроковий рецепт

    Підготовка грибів:
    Замочіть сухі гриби у холодній воді на 20-30 хвилин, щоб вони розм’якли та очистилися від піску.

    Приготування бульйону:
    У великій каструлі доведіть до кипіння 3 л води. Додайте підготовлені гриби та варіть на середньому вогні 20 хвилин.

    Овочі:
    Моркву наріжте півкільцями, цибулю розріжте навпіл. Додайте овочі, часник, лавровий лист до грибного бульйону. Варіть на повільному вогні ще 30 хвилин.

    Тісто для галушок:
    У мисці змішайте борошно, яйце, вершкове масло, сіль і воду. Замісіть м’яке еластичне тісто.

    Готовність бульйону:
    Вийміть цибулю з бульйону – вона виконала свою роль ароматизатора.

    Галушки:
    Відщипуйте невеликі шматочки тіста і кидайте їх у каструлю. Варіть близько 2 хвилин, доки вони не спливуть.

    Фінальні штрихи:
    У ступці розтовчіть перець горошком і додайте до юшки. Посоліть до смаку.

    Подача:
    Розлийте юшку по тарілках, прикрасьте рубаною петрушкою.

    Смачного! Юшка вийде ароматною, ситною та неповторною – як і належить стравам української кухні.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram