Теплий салат з гарбуза, буряка та нута
Поєднання солодкого гарбуза, насиченого буряка та поживного нуту в теплому салаті – це справжня симфонія смаків! Такий салат стане чудовим доповненням до вашого обіду або вечері, а також може стати самостійною стравою. Приготуємо?
Інгредієнти:
- 1 шт – гарбуз;
- 2 шт – буряк;
- 400 г – нут;
- 4 ст.л. – олія оливкова;
- 1 ч.л. – орегано;
- листя руколи;
- 50 г – волоські горіхи;
- 0,5 шт – гранат;
- 2 ст.л. – бальзамічний оцет;
- 1 ст.л. – кленовий сироп;
- сіль за смаком.
Покроковий рецепт
- Овочі наріжте невеликими кубиками, разом з нутом покладіть на вистелено пергаментом деко. Додайте олію зверху, посипте спеціями і орегано.
- Випікайте 30 хвилин при 180 грудасах.
- За 5 хвилин до кінця запікання додайте волоські горіхи.
- Охолонуті інгредієнти перекладіть у салатну миску, додайте руколу і гранатові зерна.
- Заправте салат олією, бальзамічним оцтом та додайте кленовий сироп.
Смачного!