Рецепт бананових панкейків від Євгена Клопотенка

Бананові панкейки – це ідеальний сніданок, який поєднує ніжну текстуру, солодкий аромат і простоту приготування. Вони чудово смакують як з медом чи згущеним молоком, так і з ягодами або шоколадним соусом.
Цей рецепт розроблений Євгеном Клопотенком, і він відрізняється легкістю у приготуванні та максимально ніжним смаком. Головний секрет – стиглі банани, які додають панкейкам природної солодкості та роблять їх особливо м’якими.
Інгредієнти
- 2-3 стиглі банани
- 150 мл молока
- 3 яйця
- 200 г борошна
- 2 ст. л. цукру
- 10 г ванільного цукру
- 1 ч. л. розпушувача
- 50 г масла
Покрокове приготування
Крок 1: Банани перебивають у блендері разом із молоком до отримання однорідної маси.
Крок 2: Яйця збивають окремо. У мисці змішують сухі інгредієнти – борошно, цукор, ванільний цукор і розпушувач. Окремо розтоплюють масло.
Крок 3: Сухі інгредієнти поєднують із бананово-молочною сумішшю, додають збиті яйця, вливають масло і ретельно перемішують. Тісто залишають у холодильнику на 15-20 хвилин.
Крок 4: Сковороду розігрівають на маленькому вогні. Викладають тісто ложкою, формуючи круглі панкейки. Коли з’являються бульбашки, панкейк перевертають і смажать ще 1 хвилину.
Крок 5: Готові панкейки можна прикрасити згущеним молоком, медом або фруктами.
Бананові панкейки виходять ніжними, повітряними та ароматними. Це чудовий варіант для швидкого сніданку, який можна доповнити улюбленими топінгами. Смачного!