• UA
  • RU
  • Актуальні новини

    Готуємо корисний і цікавий гарнір: запечений батат з яйцями та сиром

    19 Квітня, 2025 | Рецепти |

    Запечений батат з яйцями та сиром — це корисний і водночас цікавий гарнір, який легко вписується як у щоденне меню, так і у святкову подачу. Приготуємо?

    Інгредієнти:

    • 3 шт – батат;
    • 6 шт – яйця курячі;
    • за бажанням – сир твердий;
    • 2 ст.л. – оливкова олія;
    • сіль;
    • за бажанням – зелень.

    Покроковий рецепт

    1. Не знімаючи шкірку з батату, добре помийте під проточною водою.
    2. Змастіть плоди олією і зробіть кілька проколів виделкою чи зубочисткою. Поставте запікатись на 190 градусів протягом 50-60 хвилин.
    3. Батат готовий якщо легко протикаєтся ножем.
    4. Натріть сир. В цей час остужений батат розріжте посередині і ложкою частково видаліть м’якоть картоплі.
    5. Потім половинки знову викладіть на деко, посоліть і в кожну розбийте по яйцю. Можна ще посолити і зверху посипати сиром.
    6. Запікати 10-15 хвилин і перед подачею прикрасити зеленню.

    Смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram