• UA
  • RU
  • Актуальні новини

    Топ незвичайних бананових рецептів до Дня любителів бананів

    27 Серпня, 2025 | Рецепти |

    27 серпня щороку ми святкуємо День любителів бананів — неофіційне, але веселе свято, присвячене одному з найулюбленіших фруктів світу. Саме в цей день бананові ентузіасти у всьому світі діляться смішними мемами, готують нестандартні бананові страви або навіть влаштовують змагання з поїдання. Тому сьогодні ділимось добіркою з трьох нестандартних страв з бананів і пропонуємо спробувати їх приготувати. Останній рецепт точно вразить!

    Фруктовий салат з бананами

    Вам знадобляться: банани (2 шт), яблуко (1 шт), ківі (1 шт), апельсин (1 шт), виноград без кісточок (100 г), натуральний йогурт або мед (2–3 ст. ложки), лимонний сік (1 ч. ложка).

    1. Банани очистьте та наріжте кружальцями, яблука наріжте кубиками (і збризніть лимонним соком від потемніння). Інші фрукти наріжте невеликими шматочками.
    2. Поєднайте усі фрукти і заправте йогуртом чи медом. Перемішайте і смакуйте!

    Консервовані банани

    Для цього рецепту потрібно: банани (1 кг), цукор (500 г), лимон (1 шт), кориця (за смаком) — виходить приблизно на 10–20 порцій.

    1. Очищені банани від шкірки треба нарізати кружечками та вичавити сік лимона.
    2. Викладіть банани у жаротривкий посуд, засипте цукром, додайте лимонний сік і корицю, перемішайте.
    3. Доведіть масу до кипіння й варіть на повільному вогні, періодично помішуючи.
    4. Підготуйте банки, розкладіть в них готове варення з сиропом і накрийте кришками.
    5. Стерилізуйтк 10 хвилин (0,5 л) або 15 хвилин (0,7 л), закатайте й залиште до повного охолодження. Зберігати потрібно у прохолодному темному місці.

    Смажені банани з цибулею і карі

    Український і найкреативніший шеф Клопотенко пропонує для свого рецепту: банан (2 шт), цибуля червона (2 шт), вершкове масло (50–80 г), карі (1/2 ч. л.), лимонний сік (20 мл, з одного лимона), сіль (за смаком).

    1. Наріжте банани у шкірці невеликими кружельцями. А червону цибулю – тонкими півкільцями.
    2. У сотейник викладіть 50-80 г вершкового масла, розтопіть його на маленькому вогні. Викладіть банани, цибулю і тушкуйте у вершковому маслі 10 хвилин.
    3. Додайте на цьому етапі карі і тушкуйте ще 5 хвилин, помішуючи.
    4. В кінці посоліть і додайте сік лимону. І головне – смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram