Топ незвичайних бананових рецептів до Дня любителів бананів
27 серпня щороку ми святкуємо День любителів бананів — неофіційне, але веселе свято, присвячене одному з найулюбленіших фруктів світу. Саме в цей день бананові ентузіасти у всьому світі діляться смішними мемами, готують нестандартні бананові страви або навіть влаштовують змагання з поїдання. Тому сьогодні ділимось добіркою з трьох нестандартних страв з бананів і пропонуємо спробувати їх приготувати. Останній рецепт точно вразить!
Фруктовий салат з бананами
Вам знадобляться: банани (2 шт), яблуко (1 шт), ківі (1 шт), апельсин (1 шт), виноград без кісточок (100 г), натуральний йогурт або мед (2–3 ст. ложки), лимонний сік (1 ч. ложка).
- Банани очистьте та наріжте кружальцями, яблука наріжте кубиками (і збризніть лимонним соком від потемніння). Інші фрукти наріжте невеликими шматочками.
- Поєднайте усі фрукти і заправте йогуртом чи медом. Перемішайте і смакуйте!

Консервовані банани
Для цього рецепту потрібно: банани (1 кг), цукор (500 г), лимон (1 шт), кориця (за смаком) — виходить приблизно на 10–20 порцій.
- Очищені банани від шкірки треба нарізати кружечками та вичавити сік лимона.
- Викладіть банани у жаротривкий посуд, засипте цукром, додайте лимонний сік і корицю, перемішайте.
- Доведіть масу до кипіння й варіть на повільному вогні, періодично помішуючи.
- Підготуйте банки, розкладіть в них готове варення з сиропом і накрийте кришками.
- Стерилізуйтк 10 хвилин (0,5 л) або 15 хвилин (0,7 л), закатайте й залиште до повного охолодження. Зберігати потрібно у прохолодному темному місці.
Смажені банани з цибулею і карі
Український і найкреативніший шеф Клопотенко пропонує для свого рецепту: банан (2 шт), цибуля червона (2 шт), вершкове масло (50–80 г), карі (1/2 ч. л.), лимонний сік (20 мл, з одного лимона), сіль (за смаком).
- Наріжте банани у шкірці невеликими кружельцями. А червону цибулю – тонкими півкільцями.
- У сотейник викладіть 50-80 г вершкового масла, розтопіть його на маленькому вогні. Викладіть банани, цибулю і тушкуйте у вершковому маслі 10 хвилин.
- Додайте на цьому етапі карі і тушкуйте ще 5 хвилин, помішуючи.
- В кінці посоліть і додайте сік лимону. І головне – смачного!
