Овочеві поради: коли збирати та як правильно зберігати цибулю
Цибуля — одна з найважливіших культур на городі, але щоб урожай радував довше, важливо зібрати його вчасно та правильно зберегти.
Як зрозуміти, коли час збирати цибулю
- Повалене бадилля – одна з головних ознак зрілості цибулі.
- Зовнішня луска – жовтувата і суха.
- Тонка шийка цибулини — так вона"перетягується" та зелень більше не живить овоч.
Як правильно зберігати цибулю
Перед тим, як відправити цибулю на довгострокове зберігання, пам’ятайте про підготовку. Трішки підсушіть овоч – при сухій погоді залиште на пару днів на грядці. А повний цикл дозрівання може займати до 4 тижнів, поки шийка повністю висихає, а зовнішні луски утворюють захисний шар. Також враховуйте сорт цибулі – гостра зберагіється довше за солодку. Тож, як можна її зберігати:
- Цибулю можна зав’язати за бадилля та підвісити – це буде допомагати з циркуляцією повітря.

- Можна цибулю покласти у сітки чи дерев’яні ящики, з достатніми отворами для циркуляції повітря.
- Якщо не плануєте зберігати довго, то можна просто покласти овоч у зручне місце. Але пам’ятайте про оптимальну температуру – до +3 °C, вологість 65–70%.