ТОП-3 лайфхаки для організації морозильної камери вдома
Морозильна камера часто перетворюється на хаос: продукти губляться в пакетах, а знайти потрібне вчасно буває непросто. Правильна організація допоможе заощадити простір, зберегти свіжість і зробити користування морозилкою максимально зручним.
Маркування
Для підписування пакетів чи контейнерів можна використовувати невеличкі стикери – зазначайте на них дату “коли заморозили” продукт чи страву. Так ви зможете швидше розуміти строк придатності, і що використати треба першим.
Якщо ви не прихильник стикерів, використовуйте кольорові наліпки для певної категорії продуктів. Або ж малярний скотч – як більш бюджетна альтернатива.
Категорії
До речі про категорії, тут все просто. Виділять кожній групі продуктів по власній поличці або зоні. Їх можна розподілити наступним чином:
- м’яса та риба,
- овочі і фрукти,
- готові страви,
- випічка та десерти.
Така організація суттєво пришвидшує час на розкладання покупоку чи підготовку для готування певної страви.
Вакууматор
Вакуумне пакування має багато переваг, наприклад – зменшення об’єму, запобігання утворення льоду і просто подовжує термін зберігання.