• UA
  • RU
  • Актуальні новини

    Рум’яні сирні вафлі з кисломолочного сиру

    01 Листопада, 2025 | Рецепти |

    Якщо звичні сирники вже не викликають захвату, спробуйте оновити свій сніданок — приготуйте сирні вафлі за рецептом Євгена Клопотенка. Відомий шеф-кухар радить використовувати сир жирністю не менше 5%, адже саме він надає вафлям ідеальної м’якості та структури. Вони виходять золотаві, рум’яні й неймовірно ніжні, смакують як із солодкими, так і з солоними додатками. Такий ароматний сніданок точно створить затишний настрій у домі!

    Інгредієнти:

    • кисломолочний сир — 180 г,

    • яйця (С1) — 2 шт,

    • цукор — 2 ст. л.,

    • ванільний цукор — 10 г,

    • кефір або натуральний йогурт — 6 ст. л.,

    • розтоплене вершкове масло — 50 г,

    • пшеничне борошно — 120 г,

    • розпушувач — 1 ч. л.,

    • сіль — дрібка,

    • мед або цукрова пудра — для подачі

    Приготування:

    Крок 1.
    У миску додайте 180 г кисломолочного сиру, 2 яйця та збийте масу до однорідності занурювальним блендером.
    Крок 2.
    Додайте до сирної маси 2 ст. л. цукру, 10 г ванільного цукру, 6 ст. л. кефіру, 50 г розтопленого (але не гарячого) масла, а також 120 г просіяного борошна з 1 ч. л. розпушувача та дрібкою солі. Замісіть однорідне тісто, що за консистенцією нагадує густу сметану. Поставте тісто в холодильник на 15 хв.
    Крок 3.
    Розігрійте вафельницю та викладіть по 1 ст. л тіста для однієї вафлі. Смажте вафлі у розігрітій вафельниці до рум’яності, у нас це зайняло 7 хв. Перед подачею прикрасьте медом або цукровою пудрою.
    За рецептом виходить близько 8 вафель.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram