Рум’яні сирні вафлі з кисломолочного сиру
Якщо звичні сирники вже не викликають захвату, спробуйте оновити свій сніданок — приготуйте сирні вафлі за рецептом Євгена Клопотенка. Відомий шеф-кухар радить використовувати сир жирністю не менше 5%, адже саме він надає вафлям ідеальної м’якості та структури. Вони виходять золотаві, рум’яні й неймовірно ніжні, смакують як із солодкими, так і з солоними додатками. Такий ароматний сніданок точно створить затишний настрій у домі!
Інгредієнти:
-
кисломолочний сир — 180 г,
-
яйця (С1) — 2 шт,
-
цукор — 2 ст. л.,
-
ванільний цукор — 10 г,
-
кефір або натуральний йогурт — 6 ст. л.,
-
розтоплене вершкове масло — 50 г,
-
пшеничне борошно — 120 г,
-
розпушувач — 1 ч. л.,
-
сіль — дрібка,
-
мед або цукрова пудра — для подачі
Приготування:
Крок 1.
У миску додайте 180 г кисломолочного сиру, 2 яйця та збийте масу до однорідності занурювальним блендером.
Додайте до сирної маси 2 ст. л. цукру, 10 г ванільного цукру, 6 ст. л. кефіру, 50 г розтопленого (але не гарячого) масла, а також 120 г просіяного борошна з 1 ч. л. розпушувача та дрібкою солі. Замісіть однорідне тісто, що за консистенцією нагадує густу сметану. Поставте тісто в холодильник на 15 хв.
Розігрійте вафельницю та викладіть по 1 ст. л тіста для однієї вафлі. Смажте вафлі у розігрітій вафельниці до рум’яності, у нас це зайняло 7 хв. Перед подачею прикрасьте медом або цукровою пудрою.
За рецептом виходить близько 8 вафель.