Від полону до мрії: захисник Маріуполя став шеф-кухарем в Кам’янському після стажування у Франції
Історія Миколи Кохана — це приклад справжньої сили духу та любові до своєї справи. Боєць, який обороняв Маріуполь і пережив російський полон, після повернення до мирного життя зумів відновити себе через улюблену справу — кулінарію.
Оселившись у Кам’янському, Микола не лише повернувся до професії, а й зробив великий крок уперед. Цього літа він пройшов навчання у престижній кулінарній школі "CUISINE MODE D’EMPLOI(s)" у французькому місті Гавр. Проєкт став можливим завдяки співпраці Маріупольської міської ради, громадських організацій "STAND WITH UKRAINE", "Серце Азовсталі" та муніципалітету Гавра.
Протягом кількох місяців Микола разом з іншими українськими захисниками опановував сучасні кулінарні техніки під керівництвом відомого шеф-кухаря, володаря зірки Мішлен Тьєррі Маркса.
"Французьке навчання стало для мене потужним стартом — я отримав нові знання, досвід і впевненість у власних силах. Після курсу мені навіть запропонували співпрацю", — розповів Микола.
Нині він працює кухарем гарячого цеху в одному з найкращих ресторанів Кам’янського та мріє відкрити власний заклад.