• UA
  • RU
  • “ОПЗЖ… ВСЬО” – головна проросійська фракція країни припинила своє існування у ВРУ

    12 Травня, 2022

    Сьогодні у парламенті оголосили про розпуск фракції “Опозиційна платформа – за життя”. Парламентська фракція складалася з 44 нардепів, однак одразу після вторгнення Росії лави фракції потроху ріділи. Місяць тому Рада нацбезпеки та оборони призупинила діяльність партій, які мають або підозрюються у зв’язку з РФ. “Опозиційна платформа – за життя”, звичайно, очолювала цей список.

    Після цього всі народні депутати, що залишилися в партії, стали позафракційними. Деякі з них сформували на основі старої партії свою групу під назвою “Платформа за життя та мир”. Група містить вдвоє менше нардепів, ніж раніше включала платформа. Решта резидентів Верховної Ради із коріннями в ОПЗЖ залишаються позафракційними.

     

    “Ті депутати з-поміж членів ОПЗЖ, які знаходились у фракції, вже вийшли з конʼюнктурних міркувань або були виключені з неї. З-поміж тих, хто лишився, буде створено нову депутатську групу”, – пояснював майже місяць тому Юрій Бойко в коментарі “Радіо Свобода”.

    Колеги-парламентарі вже висловилися з приводу новоутворення. Наприклад, перший віце-спікер Верховної Ради Олександр Корнієнко висловив думку, що на найближчих виборах українці покажуть своє ставлення до новоствореної депутатської групи. “Які літери не бери, одне слово виходить”, – каже він.

    Нагадаємо, що лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук наразі перебуває під вартою та звинувачується у державній зраді. На початку повномасштабного вторгнення РФ він втік з-під домашнього арешту, тим самим порушивши рішення суду.

    Нещодавно в Росії знехтували проханням обміняти Медведчука на українських військовополонених. Про це клопотав як сам кум Путіна, так і його дружина Оксана Марченко, що проживає на території країни-агресора. Президент України Володимир Зеленський теж пропонував цей формат, але представники РФ заявили про неможливість такого обміну, бо Медведчук не є громадянином Росії.

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Свято праці й весни: традиції та значення

    Кожен рік 1 травня світ відзначає День весни і праці, свято, яке символізує працю та...

    Пальне по 60 грн/л: що робити, щоб авто менше «їло»

    Розповідаємо, як їздити, щоби економити бензин на «механіці» або з коробкою «автомат». Експлуатація транспортного засобу...

    Найбільше штучне озеро в Україні повернули у власність держави

    Господарський суд Одеської області задовольнив позов Одеської обласної прокуратури про повернення державі найбільшого штучного озера...

    28 квітня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

    28 квітня в Україні день поезії. У вірян – Вербна неділя. Іменини святкують Анастасія та...

    Міський голова Андрій Білоусов провів засідання штабу з питань будинків, зруйнованих та пошкоджених під час ворожого обстрілу в ніч на 29 березня

    На засіданні підбили підсумки роботи за місяць всіх задіяних служб. Загалом зафіксовано 121 звернення від...