Кабачок – універсальний бюджетний літній продукт. Він також є прекрасним доповненням до будь-якої їжі, закуски або десерту. До того ж, сезон кабачків триває все літо, з червня по вересень, тому необхідно запастися рецептами з його приготування.
Як приготувати з кабачків справді смачну страву, знає заслужений гуру української кухні – Євген Клопотенко.
Загальний час приготування – 30 хвилин.
Інгредієнти:
- 1 середній кабачок;
- 1 яйце;
- 3−4 ст. л. борошна;
- 1 ст. л. сметани;
- 1 стакан натурального йогурту;
- 5 гілочок петрушки;
- 10 гілочок м’яти;
- 1 зубчик часнику;
- 5 ст. л. рослинної олії;
- сіль та перець за смаком.
Приготування:
Кабачок невеликого розміру помийте та обсушіть.
Натріть у миску на крупній тертці.
Додайте за смаком сіль та перець і 1 яйце.
Петрушку (5 гілочок) добре помийте, дрібно посічіть ножем та додайте до кабачків.
Тепер додайте 1 ст. л. сметани.
Добре все перемішайте, щоб усі інгредієнти утворили однорідну масу.
Далі додайте 3−4 ст. л. борошна та ще раз добре перемішайте.
Обсмажте оладки на розігрітій пательні з соняшниковою олією.
Викладайте на пательню приблизно 1 ст. л. суміші та готуйте до золотавої скоринки по 1−2 хвилини з одного та іншого боку.
Готові оладки з кабачків викладайте на паперовий рушник, аби видалити зайву олію.
Приготування соусу:
Дрібно посічіть листочки м’яти з 10 гілочок та додайте їх до ємності з йогуртом (1 склянка). Доведіть до смаку сіллю з перцем та покладіть дрібно порубаний зубчик часнику. Добре перемішайте та подавайте до столу з теплими оладками з кабачків.
Смачного!
Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram