• UA
  • RU
  • Оладки з кабачків із йогуртовим соусом від Євгена Клопотенка

    09 Червня, 2022

    Кабачок – універсальний бюджетний літній продукт. Він також є прекрасним доповненням до будь-якої їжі, закуски або десерту. До того ж, сезон кабачків триває все літо, з червня по вересень, тому необхідно запастися рецептами з його приготування.

    Як приготувати з кабачків справді смачну страву, знає заслужений гуру української кухні – Євген Клопотенко.

    Загальний час приготування – 30 хвилин.

     

    Інгредієнти:

    • 1 середній кабачок;
    • 1 яйце;
    • 3−4 ст. л. борошна;
    • 1 ст. л. сметани;
    • 1 стакан натурального йогурту;
    • 5 гілочок петрушки;
    • 10 гілочок м’яти;
    • 1 зубчик часнику;
    • 5 ст. л. рослинної олії;
    • сіль та перець за смаком.

     

    Приготування:

    Кабачок невеликого розміру помийте та обсушіть.

    Натріть у миску на крупній тертці.

    Додайте за смаком сіль та перець і 1 яйце.

    Петрушку (5 гілочок) добре помийте, дрібно посічіть ножем та додайте до кабачків.

    Тепер додайте 1 ст. л. сметани.

    Добре все перемішайте, щоб усі інгредієнти утворили однорідну масу.

    Далі додайте 3−4 ст. л. борошна та ще раз добре перемішайте.

    Обсмажте оладки на розігрітій пательні з соняшниковою олією.

    Викладайте на пательню приблизно 1 ст. л. суміші та готуйте до золотавої скоринки по 1−2 хвилини з одного та іншого боку.

    Готові оладки з кабачків викладайте на паперовий рушник, аби видалити зайву олію.

     

    Приготування соусу:

    Дрібно посічіть листочки м’яти з 10 гілочок та додайте їх до ємності з йогуртом (1 склянка). Доведіть до смаку сіллю з перцем та покладіть дрібно порубаний зубчик часнику. Добре перемішайте та подавайте до столу з теплими оладками з кабачків.

     

    Смачного!

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Майстер-клас «Вірю в ЗСУ» провели у Волонтерському центрі Кам’янського

    Громадські організації «Бджола», «Фонд розвитку Кам’янського» та Козацька церква Пресвятої Покрови влаштували благодійний майстер-клас, на...

    Поляки планують повертати українських чоловіків призовного віку на Батьківщину

    У середу український уряд оголосив правила, згідно з якими паспорти для чоловіків призовного віку можуть...

    Кам’янське попрощається з полеглим захисником Сергієм Серцовим

    24 жовтня 2023 року в бою поблизу населеного пункту Піщанівка на Херсонщині, захищаючи Батьківщину від...

    Із Таллінна до Києва – на велосипеді: естонський депутат вирушив у подорож, щоб зібрати кошти для ЗСУ

    Член Комісії з державної оборони Рійгікогу і парламентської групи Україна-Естонія Крісто Енн Вага в п’ятницю...

    Джаз як мова: святкування Міжнародного дня джазу та його глобальний вплив

    Загальноприйнято вважати, що музика є універсальною мовою, яка об’єднує народи, культури та епохи. І серед...