• UA
  • RU
  • Затримано зрадника, який збирав дані про ЗСУ в районі Кам’янського

    13 Червня, 2023

    Служба безпеки України затримала на Дніпропетровщині ще одного російського агента. За вказівкою ФСБ він збирав розвіддані про місця дислокації Сил оборони в районах Дніпра, Кам’янського та Новомосковська.

    Основним завданням фігуранта було здобуття інформації про військові полігони і тренувальні центри, де готуються підрозділи ЗСУ. Насамперед він намагався встановити орієнтовну кількість особового складу і техніки українських військ, які готуються до можливого перекидання на фронт. За кожне виконане завдання зрадник отримував від свого «куратора» гроші на банківську картку.

    Як встановило слідство, ворожим поплічником виявився 42-річний місцевий житель. Він потрапив у поле зору агресора через свої неодноразові антиукраїнські коментарі в одному з прокремлівських Телеграм-каналів і два місяці тому був дистанційно завербований російською спецслужбою, отримавши оперативний псевдонім «Геральт».

    Затримано зрадника, який збирав дані про ЗСУ в районі Кам’янського

    Для виконання завдань чоловік самостійно виходив на місцевість і приховано спостерігав за місцями базування Сил оборони. З метою конспірації він створив декілька анонімних акаунтів у «Телеграм», через які передавав розвіддані агресору. Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено мобільний телефон і комп’ютер з доказами злочинної діяльності.

    Слідчі повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі чоловік під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

    За інформацією Служби безпеки України

    Затримано зрадника, який збирав дані про ЗСУ в районі Кам’янського

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    ГО «Бджола» в Камʼянському продовжує волонтерську діяльність

    Представники громадської організації «Бджола» у Волонтерському центрі плетуть маскувальні сітки, попит на які останнім часом...

    Андрій Білоусов привітав працівників Кам’янського музею історії міста з професійним святом

    Ніч у місті минула тихо – без надзвичайних подій. Сьогодні, 18 травня, відзначається Міжнародний День...

    Кам’янчани знову можуть замовляти індивідуальні номерні знаки

    Популярні серед водіїв індивідуальні номерні знаки знову доступні для замовлення, – повідомили в Міністерстві внутрішніх...

    Квитки на поїзд онлайн: Укрзалізниця оновила сайт

    Укрзалізниця запустила оновлену версію сайту для придбання залізничних квитків. Ресурс розроблений за підтримки платіжної системи...

    Візит до притулку для тварин

    17 травня Центр молодіжних ініціатив спільно з активістами ГО “Бджола” здійснили візит до міського притулку...