За 20 секунд на четвертий поверх: ДСНС провели змагання

09 Жовтня, 2023 |

Перелізти через паркан, піднятись на 4-й поверх,  погасити полум’я і врятувати життя. Ледь не щодня такі завдання стоять перед фахівцями Служби порятунку. Але цього разу – це лише реконструкція надзвичайних ситуацій на змаганнях. Масштабна подія відбулась в Кам’янському – чемпіонат Дніпропетровської області з пожежно-прикладного спорту, присвячений пам’яті заслуженого тренера України Віктора Йосиповича Ківіренка. Організаторами виступили управління ДСНС України у Дніпропетровській області та обласна громадська організація "Федерація пожежно-прикладного спорту".

З початку війни це вже друге змагання пожежних у нашому місті. Попередні роки масштабні збори проводились в різних куточках області. Захід розпочали із урочистостей та вшанування загиблих воїнів хвилиною мовчання.

На нинішніх змаганнях було представлено 9 збірних команд. Згідно з правилами, в кожній команді має бути одна жінка. Разом із рятувальниками Кам’янського виступала Анжеліка. На її досвіді – багато років роботи фармацевтом в місті БахмУт. До змагань долучилась, щоб подолати нове випробування.

"Брала участь у змаганнях в теніс, біатлон та зі стрільби, а от з пожежно-рятувального спорту ще не виступала… я щаслива, що зайняла друге місце", – розповіла Анжеліка

Головне ж протистояння відбувалося серед чоловіків за 4 вправами. Найзапекліша боротьба проходила на дистанції, де треба було на час подолати відстань із перешкодою у вигляді стіни, після – розгорнути пожежне знаряддя і при цьому пробігти по дошці.

Учасники змагань із практикою знайомі не лише завдяки пожежно-прикладному спорту. Вони – професійні ДСНСники, які щодня рятують людей і ліквідовують наслідки обстрілів збройної агресії рф.

Дякуємо, герої без зброї!

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

На Дніпропетровщині група осіб за участю депутата побила військовослужбовця

Поліція Дніпропетровщини розслідує кримінальне провадження за фактом побиття військовослужбовця. Інцидент стався 14 серпня біля супермаркету...

На Дніпропетровщині оцифрують фонди Держархіву

Документи, найстаршим з яких понад сто років. Де зберігаються дані про народження і смерть, одруження...

Якою буде погода у Кам’янському 19 вересня

У четвер 19 вересня ранок буде похмурим, але вже після обіду небо залишатиметься ясним до...

Масштабна пожежа, що сталася в Єлизаветівці Дніпровського району, локалізована

Загалом вогонь охопив 47 га. Окрім лісу, горіли й три будівлі, авто. Постраждала людина. На...

17 вересня день народження відзначає відомий журналіст Кам’янського Леонід Бройтман

Леонід Бройтман — це людина, чиє життя є прикладом багатогранності та відданості своїм захопленням. Будучи...