Цікавинки Олександра Педана або "НеЛекції" для малечі

16 Жовтня, 2023 |

Олександр Педан у Кам’янському: про "НеЛекції" для малечі, першочергові задачі дорослих та  безпека

"НеЛекції" – це такий формат викладання, коли немає жодних контрольних і домашніх завдань.

Мета "НеЛекції" авторства Олександра Педана: підтримати мінну освіту для підлітків та молоді, надати практичні знання, що можуть врятувати життя.

Формат "НеЛекції" передбачає інтерактивну неформальну розмову з молоддю на складні теми, пов’язані з небезпеками воєнного часу.

Впродовж року ЮНІСЕФ разом із командою ГО "UMind" планує провести 100 заходів з мінної безпеки у громадах півдня та сходу України.

Усі учасники отримують в подарунок екоторбу або пляшечку для води і фото із Педаном.

Не оминули "НеЛекції"  і наше місто. До школярів Кам’янського приїхав шоумен, ведучий та улюбленець малечі Олександр Педан.

Чому така назва "НеЛекції"?

У нас не проста лекція, де всі мають сидіти і "піднімати руку". Ми дозволяємо дітям трошки більшого: можна виходити на "НеЛекції" не піднімаючи руки, перерва не тільки для вчителя і це дозволяє дітям відчувати себе вільніше і спокійніше. Ми цей формат називаємо Edutainment (Education – освіта, entertainment – розвага) – розважальна освіта.

Яка мета "НеЛекцій"?

"НеЛекції" проводяться на теми мінної безпеки, психічного та фізичного здоров’я та освіти під час війни. Найголовніше – це майбутнє дітей, їх безпека. Вони мають гідно навчатись, займатись спортом і розуміти, чого можна торкатись, а чого – ні. Мотивуємо їх до нормально життя, обговорюємо фізичне та ментальне здоров’я. Говоримо, як пережити стресові ситуації…

Що мотивує проводити "НеЛекції"?

Ця війна виокремила професії. Військові – захищають, ДСНСники – рятують, медики – лікують, вчителі – вчать, а ми – кльово подаємо інформацію і нас слухають… ми є свій окремий фронт для перемоги України. І ми прагнемо до підтримки дітей, ми маємо до них достукатись.

Під час "НеЛекцій" надається великий обсяг інформації, як вдається передати її дітям?

Але ми не забуваємо, що це діти! І з ними треба по іншому… до них треба використовувати неординарні формати, інтерактивні, веселі. Навіть, якщо говоритимемо на дуже серйозні теми.

Чи будуть "НеЛекції" і надалі?

Далі ми сподіваємось будемо проводити "НеЛекції" на деокупованих і прифронтових територіях. Там трошки важче, там більше небезпеки… складніше буде створити команду, яка наважиться поїхати туди. Дітям там ця інформація вкрай як потрібна – вона корисна всюди, але ми маємо це робити і надалі.

Телеведучий Олександр Педан зустрівся з полтавськими школярами | Новини

Згадати більше про те, як проходили "НеЛекції" у Кам’янському можна у нашому відеоматеріалі:

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Відкриття ХХVI Міжнародного театрального фестивалю моновистав "Відлуння" в Кам’янському

З 12 по 17 вересня 2024 року в Академічному музично-драматичному театрі ім. Лесі Українки у...

"Епоха. Людина. Портрет": в Кам’янському відбулася виставка з нагоди дня міста

На День міста в історичному музеї Кам’янського пройшла художньо-етнографічна виставка "Епоха. Людина. Портрет". На сьогоднішній...

Музей історії Кам’янського поповнився творами відомого скульптора

Приємну новину повідомили в Музеї історії міста Кам’янського: нещодавно його фонди збагатилися скульптурними роботами Гарніка...

"Ненароджені для війни": кам’янчан запрошують на документальну виставу

2 жовтня о 18.00 на Новій сцені Академічного музично-драматичного театру імені Лесі Українки відбудеться документальна...

Андрій Білоусов відвідав мистецьку школу №2

Очільник міста вручив дипломи і подарункові сертифікати учасникам ІІІ багатожанрового фестивалю мистецтв "Повір у себе"....