Кам’янська філія обласного центру зайнятості звітувала про роботу з початку року

10 Листопада, 2023 | Місто |

Попри складний період воєнного часу, Кам’янська філія Дніпропетровського обласного центру зайнятості продовжує виконувати свої основні завдання із стабілізації ринку праці.

Як повідомили у філії, з початку 2023 року її послугами скористались 12 285 осіб, з яких 10 247 мали статус безробітного. За допомогою фахівців Кам’янської філії було працевлаштовано понад 6540 осіб, а це майже кожен другий з числа незайнятого населення. З них близько 500 внутрішньо переміщених осіб знайшли роботу. Протягом року тривають інформаційно-консультаційні та профорієнтаційні заходи для шукачів роботи та роботодавців.

Для людей, які в період воєнного стану опинились у скрутному становищі, за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття були організовані суспільно корисні роботи. Майже 214 безробітних мешканців приєдналися до "Армії відновлення". До громадських та інших робіт тимчасового характеру було залучено 384 особи.

Послугами з професійного навчання скористались 685 безробітних. Ваучер на навчання для підвищення своєї конкурентоздатності на ринку праці безоплатно отримали майже 200 осіб, 18 з яких – внутрішньо переміщені особи. Програмою мікрогрантів на сьогодні скористалась 41 особа, з яких 4 ВПО.

Протягом 2023 року працівники Кам’янської філії продовжували підтримувати роботодавців, залучаючи до активних програм зайнятості. Зокрема, 53 роботодавцям Кам’янського району, які взяли на роботу 231 внутрішньо переміщену особу, було виплачено 2 млн 474 тис. грн компенсації на оплату праці прийнятих працівників.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити