• UA
  • RU
  • Кам’янське отримає 80 тонн кисню від Фонду Ріната Ахметова та Групи Метінвест

    03 Листопада, 2021

    У Кам’янському, як власне і по всій Україні, відчувається нестача медичного кисню. Державна влада та українські медичні установи звернулися за підтримкою до бізнесу. На заклик про допомогу кам’янських опорних лікарень № 7 та 9 відгукнувся Фонд Ріната Ахметова та Дніпровський коксохімічний завод компанії Метінвест.

     

    За даними медустанов, в середньому один пацієнт на добу потребує одного балона на 10 кг рідкого кисню. Генеральний директор міської лікарні № 7 Володимир Дяченко відзначає, що для лікування ковідних хворих, в його медустанові, відведено всі стаціонарні відділення.

    «З кожним днем ​​захворюваність продовжує зростати. Для порятунку життя важко хворим пацієнтам опорної лікарні на тиждень необхідно близько 45 балонів кисню. Завдяки допомозі Дніпровського коксохімічного заводу Метінвесту та Фонду Ріната Ахметова наша лікарня забезпечена киснем у повному обсязі»

    Генеральний директор Дніпровського коксохімічного заводу Дмитро Липпа у свою чергу каже, що з перших днів пандемії СOVID-19 підприємства компанії Метінвест спільно з Фондом Ріната Ахметова допомагають медикам українських лікарень.

    «У Кам’янському міська лікарня №7 отримала 9 апаратів ШВЛ, засоби індивідуального захисту для працівників, респіратори та маски, медичні окуляри, експрес-тести. Цього року ми зіштовхнулися із новими труднощами – дефіцитом медичного кисню. Місто звернулося до нас за допомогою, і ми відгукнулися. Щодня Дніпровський коксохімічний завод відправляє опорним лікарням Кам’янської машини із киснем для лікування хворих»

    Керівництво заводу запевняє, що до кінця поточного року лікарні міста отримають 80 тонн кисню. У жовтні завод відвантажив медустановам України 197 тонн кисню. З особистої ініціативи Ріната Ахметова на ці цілі виділено близько 500 млн. грн. у межах проєкту Фонду “Боротьба з COVID-19 в Україні”.

    Проєкт вже допоміг вижити 1,4 млн людей. Це найбільший внесок одного благодійника до державної медицини України за весь час незалежності. Понад 500 медустанов по всій країні отримали понад 1000 одиниць обладнання, у тому числі 216 апаратів ШВЛ, а також сотні тисяч експрес-тестів, ЗІЗ та витратних матеріалів.

     

    Читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Житель Кам’янського району прихопив у свого сусіда техніку й коштовності

    Із заявою до поліції звернувся 39-річний мешканець Жовтих Вод, з квартири якого зникли ювелірні вироби....

    Скільки дівчаток і хлопчиків народилося в Кам’янському минулого тижня

    На території Кам’янського уночі минулося без надзвичайних подій. Про це повідомив у ранковому зверненні 29...

    У Кам’янському налагоджено виробництво «Баггі» для потреб ЗСУ

    На одному з підприємств Кам’янського разом з волонтерами міста налагодили виробництво універсальних транспортних засобів типу...

    38 років із дня Чорнобильської катастрофи. Незаперечні факти людської помилки, яка вплинула на увесь світ

    26 квітня Україна та світ відзначають День пам’яті аварії на Чорнобильській АЕС.  З моменту будівництва...

    У Кам’янській виправній колонії відбувся конкурс краси та грації

    28 квітня в державній установі «Кам’янська виправна колонія (№34)» відбувся щорічний конкурс краси та грації....