• UA
  • RU
  • Не порушуючи традицій: кращі рецепти салату "шуба" до новорічного столу

    Оселедець "під шубою" першим спадає на думку після згадки про новорічний стіл. Чимало кам’янчан мають свої рецепти з авторськими доробками, та багато хто віддає перевагу класичному. Як швидко й легко приготувати такий салат – поділимось сьогодні з вами.

    Список інгредієнтів для класичного салату:

    • Картопля – 500 г
    • Морква – 500 г
    • Буряк – 500 г
    • Оселедець солоний – 1-2 шт.
    • Ріпчаста цибуля – 100 г
    • Майонез – 250 г
    • Яйце – 4 шт.

    Важливо сказати, що всі продукти треба попередньо відварити, а овочі ще й натерти. Вкладати їх слід шарами, змастивши кожен попередній майонезом.

    Викладіть першим шаром картоплю, далі розподіліть шар з оселедця. На нього покладіть цибулю, потім розподіліть яйця. Наступним є шар морквини, а завершальним буде буряк, политий майонезом.

    Готову страву залишити на кілька годин, давши їй просочитися.

    Класичні рецепти – смачні й перевірені часом, але декому вони набридають. Наступний рецепт точно здивує вас та ваших гостей, адже розпізнати у ньому за зовнішнім виглядом "шубу" майже неможливо.

    Салатні роли "Оселедець під шубою":

    • буряк – 2 або 3 шт.;
    • яєць – 5 шт.;
    • крем-сир – 350 г;
    • оселедець – 1 шт.;
    • йогурт 10% жирності – 2 столові ложки;
    • сіль та спеції за смаком;
    • зелень для прикраси.

     

    Спочатку потрібно нарізати буряк та запекти його в духовці у фользі. Готувати протягом 35-40 хвилин при 180 градусах. У тарілку розбиваємо 5 курячих яєць кімнатної температури та додаємо трохи солі. Міксером збиваємо до повітряної піни.

    Буряк дістаємо, даємо трохи охолонути. Далі його треба подрібнити за допомогою блендера до рідкого стану. Подрібнений буряк додаємо до яєць, збиваємо. Потім додаємо 50 мл рідких вершків, ще раз збиваємо.

    Беремо деко, виливаємо бурякову суміш та випікаємо 20-25 хвилин при 180 градусах.

    Далі потрібно приготувати начинку. Для цього беремо 300-350 г крем-сиру і дві столові ложки йогурту. Все добре збити блендером.

    Дістаємо буряковий корж, перевертаємо його на зворотний бік. На корж викладаємо крем та шматочки оселедця. Тепер потрібно все загорнути в рулет.

    Накриваємо пергаментом та відправляємо в холодильник трохи настоятися.

    Бажаємо смачних і веселих новорічних свят!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити