Для журналістів Дніпропетровщини провели тренінг на актуальну тему

25 Грудня, 2023 |

В Дніпрі для представників ЗМІ відбувся тренінг на тему "Висвітлення сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом: що потрібно знати журналістам?". Його метою було поліпшення якості інформаційного висвітлення подій, пов’язаних із сексуальним насильством, що виникає на тлі збройного конфлікту.

Організаторами заходу стали провідні експерти – представники Національної спілки журналістів України та Фонд доктора Деніса Муквеге. Спікерами виступили медіаекспертка і перша секретар Національної спілки журналістів України Ліна Кущ, правозахисниця та директорка з комунікацій ГО "СЕМА Україна" Людмила Гусейнова, а також адвокатка з питань сім’ї та бізнесу, експертка з питань домашнього та сексуального насилля Ірина Моргун. Вони об’єднали свої зусилля, щоб надати представникам медіа необхідні знання та інструменти для етичного та ефективного висвітлення сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом (СНПК).

Під час заходу учасники поглибили своє розуміння щодо видів СНПК та його вплив на потерпілих, а також дізналися про підходи, правові рамки, пов’язані з висвітленням подібних ситуацій.

Важливою частиною тренінгу була практична складова, де лектори імітували ситуації – історії осіб, які зазнали сексуального насильства в умовах збройного конфлікту. Це завдання допомогло вдосконалити навички журналістів у висвітленні таких складних тем.

Після завершення тренінгу представники медіа отримали сертифікати.

Організатори заходу планують надавати подальшу підтримку учасникам, включаючи допомогу та консультації з питань, пов’язаних із підготовкою матеріалів на цю тему. Адже висвітлення подібних питань та загалом тренінг відображає важливість розуміння проблеми сексуального насильства у зоні конфлікту та підкреслює зобов’язання журналістів до високих стандартів професійної етики і відповідального відображення подій в суспільстві.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити