• UA
  • RU
  • Дзюдоїсти Дніпропетровщини потрапили у список найкращих в Україні

    02 Січня, 2024

    Троє спортсменів області були визначені одними з найкращих і потрапили в національний рейтинг кращих сезону 2023 року у своїх вагових категоріях.

    Серед них: Артем Бубир, Єлизавета Литвиненко та Руслана Булавіна. Варто зауважити, що рейтинг вперше було створено за моделлю рейтингів, які формуються в світовому дзюдо: в ньому визначено дзюдоїстів та дзюдоїсток у семи вагових категоріях.

    У ваговій категорії до 90 кг на першому місці завершив сезон дніпрянин Артем Бубир (тренери Андрій Блошенко і Сергій Синілов). Найкращі результати спортсмена у 2023 році — бронза Grand Slam (Анталія), срібло European Open (Мадрид) та два сьомих місця на турнірах Grand Slam та Grand Prix.

    У ваговій категорії до 78 кг найкращою стала представниця Дніпропетровщини Єлизавета Литвиненко (тренери Андрій Блошенко й Ілля Чимчиурі). Вона виборола бронзу на Мастерсі (Будапешт), срібло й бронзу на турнірах Grand Prix (Португалія та Австрія). Двічі фінішувала в сімці Чемпіонату Європи та турніру Grand Slam.

    Перше місце у надважкій категорії (+78 кг) посіла дніпрянка Руслана Булавіна (тренери Віталій Харламов та Яна Саркісянца). Чемпіонкою стала на European Open (Таллін), а також фінішувала в п’ятірці молодіжного Чемпіонату Європи, в сімці турнірів Grand Slam (Туреччина) й Гран Прі (Австрія).

    Загалом, поза дзюдо, за минулий рік спортсмени регіону вибороли більш ніж 200 нагород на міжнародних змаганнях. З них понад 70 – золоті. Протягом 2023 року спортсмени регіону взяли участь у майже 300 турнірах. 35 представників Дніпропетровщини стали Майстрами спорту міжнародного класу. Ще 9 – отримали звання Заслужений тренер України.

    До національних збірних з 96 видів спорту увійшли понад 1,3 тис атлетів області.

    Шестеро спортсменів отримали ліцензії на участь у літніх Олімпійських іграх-2024, а також вибороли й півтора десятки путівок на Паралімпіаду.

    Пишаймося нашими спортсменами!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Кам’янське попрощається з полеглим захисником Костянтином Рогачовим

    05 травня поблизу населеного пункту Тоненьке на Донеччині, в бою за вільну і незалежну Україну,...

    Сьогодні у Кам’янському на набережній Лівого берега відбувся легкоатлетичний пробіг, присвячений Збройним Силам України

    Спортивний захід зібрав близько 500 учасників віком від 6 до 65 років – професійних спортсменів...

    Дітей Кам’янського запрошують намалювати свою мрію

    Центр соціальної підтримки ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і...

    Особливий подарунок для молодої матусі від міської влади

    До Дня матері у Кам’янському особливий подарунок отримала молода матуся, яка народила сина у пологовому...

    Автівки яких моделей найчастіше купують в Україні

    У квітні найбільшими регіональними ринками нових легкових авто в Україні були місто Київ, Київська, Дніпропетровська,...