В Україні впроваджують єдину систему відеомоніторингу публічної безпеки

15 Січня, 2024 |

До Єдиної системи відеомоніторингу стану публічної безпеки, яку впроваджує МВС, планують під’єднати 50 тисяч камер відеоспостереження. Про це днями повідомив заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко.

"Мова йде про вулиці міст нашої країни, які сьогодні не охоплені війною, – це безпосередньо ті міста, які не знаходяться поблизу зон відкритого ведення бойових дій, – поінформував заступник Міністра. – Камери встановлюватимуть на дорогах загального користування та у місцях скупчення людей. Вісім тисяч камер сьогодні вже інтегровано до системи".

Наразі у Верховній Раді України знаходиться на розгляді проєкт закону про Єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки, яким буде реламентовано правила розміщення камер, доступу до інформації тощо. Передбачається, що функціонування Єдиної системи відеомоніторингу стану публічної безпеки не лише знизить рівень злочинності, але й дозволить проводити превентивну діяльність.

"У тих місцях, де була велика концентрація ДТП, після встановлення камер відеоспостереження, концентрація ДТП зводиться до нуля. Якщо громадяни знають про роботу камер у публічних місцях та на автошляхах, це стимулює їх дотримуватись правил дорожнього руху, – наголосив Леонід Тимченко. – Крім того, робота системи відеомоніторингу дозволяє проводити аналітику – фіксувати інформацію та у подальшому аналізувати її, зокрема, про осіб та транспортні засоби, які перебувають в розшуку".

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

7 вересня — День відмови від військових іграшок

Можливо, багато хто ніколи не чув про те, що 7 вересня в деяких країнах відзначається...

Міський голова перевірив, як організовано процес харчування у школах Кам‘янського

5 вересня, у перший тиждень нового навчального року, міський голова перевірив, як організовано процес харчування...

Через значні випадки алергії на амброзію у Києві запровадили карантин

У столиці відсьогодні, 4 вересня, запроваджується карантин через виявлення полинолистої амброзії, багато містян почали скаржитися...

Відомо про понад 40 загиблих від ракетного удару по Полтаві

Сьогодні, 3 вересня було випущено дві балістичні ракети, які влучили по території учбового закладу і...

На Київщині жінка скинула власного собаку з моста

3 вересня у місті Яготин 65-річна місцева жителька скинула із залізничного пішохідного мосту свого собаку....