Ідеальний зимовий рецепт – насипний пиріг з мандаринами
Сміливо можна назвати його унікальним, адже мало хто чув про такий непопулярний, але неймовірно смачний пиріг. Тому сьогодні ділимось таким цікавим рецептом з вами, нехай саме він стане солодкою родзинкою вашого святкового столу або тихого сімейного чаювання.
Насипний він тому, що пісочне тісто насипають у форму у вигляді крихти. Щоб полегшити процес готування, рекомендуємо обирати мандарини одразу без кісточок – це зекономить ваш час.
Для насипного тіста:
- масло 100 гр.
- яйце 1 шт.
- цукор 100 гр.
- борошно 300 гр.
- розпушувач 1 ч. л.
- сіль 1 дрібка
Для начинки:
- мандарини 700 гр.
- цукор 100 гр.
- крохмаль 2 ст.л.
- Мандарини почистити та нарізати невеликими шматочками. Важливо попередньо видалити всі кісточки, або як ми радили – обирати мандарини без них. У мисці змішати мандарини з цукром та крохмалем.
- В іншу миску просіяти борошно з розпушувачем, додати цукор та сіль. М’яке масло додати до суміші і руками змішати, розтираючи до стану крихти – на вигляді має бути схожим на подрібнене печиво. Розбити яйце і знову перетерти тісто руками. Має вийти однорідна велика крихта.
- Форму для випічки застелити пергаментом. Висипати туди половину тіста та розподілити його рівним шаром. Потім викласти мандаринову начинку і засипати рештою тіста.
- Випікати пиріг у попередньо розігрітій до 180° духовці приблизно 45 хвилин. Готовий пиріг витягнути з форми та дати йому повністю охолонути.
Смачного! Зберігайте собі та діліться з іншими любителями незвичайної солодкої випічки.