• UA
  • RU
  • Ідеальний зимовий рецепт – насипний пиріг з мандаринами

    Сміливо можна назвати його унікальним, адже мало хто чув про такий непопулярний, але неймовірно смачний пиріг. Тому сьогодні ділимось таким цікавим рецептом з вами, нехай саме він стане солодкою родзинкою вашого святкового столу або тихого сімейного чаювання.

    Насипний він тому, що пісочне тісто насипають у форму у вигляді крихти. Щоб полегшити процес готування, рекомендуємо обирати мандарини одразу без кісточок – це зекономить ваш час.

    Для насипного тіста:

    • масло 100 гр.
    • яйце 1 шт.
    • цукор 100 гр.
    • борошно 300 гр.
    • розпушувач 1 ч. л.
    • сіль 1 дрібка

    Для начинки:

    • мандарини 700 гр.
    • цукор 100 гр.
    • крохмаль 2 ст.л.
    1. Мандарини почистити та нарізати невеликими шматочками. Важливо попередньо видалити всі кісточки, або як ми радили – обирати мандарини без них. У мисці змішати мандарини з цукром та крохмалем.
    2. В іншу миску просіяти борошно з розпушувачем, додати цукор та сіль. М’яке масло додати до суміші і руками змішати, розтираючи до стану крихти – на вигляді має бути схожим на подрібнене печиво. Розбити яйце і знову перетерти тісто руками. Має вийти однорідна велика крихта.
    3. Форму для випічки застелити пергаментом. Висипати туди половину тіста та розподілити його рівним шаром. Потім викласти мандаринову начинку і засипати рештою тіста.
    4. Випікати пиріг у попередньо розігрітій до 180° духовці приблизно 45 хвилин. Готовий пиріг витягнути з форми та дати йому повністю охолонути.

    Смачного! Зберігайте собі та діліться з іншими любителями незвичайної солодкої випічки. 

     

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити