• UA
  • RU
  • Сили безпілотних систем стануть окремим родом ЗСУ

    07 Лютого, 2024

    Президент Володимир Зеленський підписав указ, який розпочинає створення у Силах оборони окремого роду сил – Сил безпілотних систем. Про це повідомляє офіційне Інтернет-представництво Президента України.

    «Цей рік повинен стати вирішальним у багатьох аспектах. І, очевидно, – на полі бою. Дрони – безпілотні системи – довели свою ефективність у боях на землі, у небі та в морі. Україна реально змінила безпекову ситуацію в Чорному морі завдяки дронам. Відбиття штурмів на землі – це багато в чому робота саме дронів. Масштабне знищення окупантів та їхньої техніки – це теж дрони», – наголосив Володимир Зеленський.

    Перелік завдань передбачає спеціальні штатні посади під роботу з дронами, спеціальні підрозділи, ефективне тренування, систематизацію досвіду, постійне масштабування виробництв і залучення найкращих ідей та фахівців у цю сферу.

    «Це завдання і для армії, і для Міністерства оборони та уряду загалом. І, щоб дати необхідну координацію в Силах оборони, забезпечити належний рівень планування та якість логістики, у структурі Збройних Сил будуть створені Сили безпілотних систем. Відповідні пропозиції будуть внесені на розгляд РНБО», – зазначив Президент.

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити