• UA
  • RU
  • Кам’янчан закликають бути пильними при купівлі та продажу в Інтернеті

    22 Лютого, 2024

    Усе частіше люди намагаються купувати необхідні товари в Інтернеті. З одного боку – це дуже зручно, а з іншого – є ризик потрапити на «гачок» шахраїв. Шахрайство в Інтернеті набуває все більших масштабів, зловмисники постійно вигадують нові схеми, аби отримати гроші з громадян.

    На що слід звертати увагу – нагадали в Кам’янському районному управлінні поліції.

    Шахраї публікують на платформі онлайн-оголошень об’яву про продаж будь-чого, зазвичай фото товару – крадене з інших об’яв, а у ролі приманки – дуже приваблива ціна. Самого товару або послуги, звісно ж, шахраї не мають. Усе що їм потрібно – виманити гроші. Тож якщо Вам для сплати за товар або реєстрації надають підозріле посилання на невідомий сайт, не переходьте за ним, а тим паче не повідомляйте свої банківські дані.

    Щоб не стати жертвою шахраїв, купуйте товари лише в перевірених продавців та у перевірених інтернет-магазинах або користуйтеся послугою післяплати і сплачуйте за товар тільки після огляду, аби впевнитися, що ви отримали саме той товар, який замовляли.

    Однак жертвою інтернет-шахраїв можна стати не лише купуючи товар в Інтернеті, а й продаючи його. Під приводом оплати вашого товару шахраї будуть намагатися дізнатися усі дані вашої платіжної картки, за допомогою яких зможуть зняти гроші з вашого рахунку. Нікому не повідомляйте номер, строк дії та код своєї банківської картки (CVV), бо Ви зможете залишитися без заощаджень.

    Поліція вкотре закликає громадян – будьте пильними та обережними. Не довіряйте незнайомцям. Якщо ви все-таки потрапили у пастку шахраїв, не зволікайте, одразу телефонуйте на лінію «102», адже розкриття таких злочинів багато в чому залежить від своєчасного звернення.

    Кам’янчан закликають бути пильними при купівлі та продажу через Інтернет

    Раніше ми повідомляли:

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Євробачення 2024: інструкція для українців, де і як подивитися

    Незабаром відбудеться заключний етап Євробачення 2024 року. Розповімо, де українці зможуть дивитися цей конкурс. Євробачення...

    Гастрономічний оазис: смак літа у вашій тарілці

    Літо – це час яскравих смаків та свіжих продуктів. І немає нічого кращого, ніж створити...

    Міський голова Андрій Білоусов проінспектував хід виконання робіт з облаштування трьох укриттів

    Минулого року на баланс КП «Добробут» були передані три бомбосховища, попередні власники яких за рішенням...

    Встановлення інвалідності: змінено перелік документів для проходження МСЕК

    Внаслідок війни збільшилася кількість осіб, які потребують встановлення інвалідності, значну частину яких складають військовослужбовці. У...

    12 травня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

    12 травня в Україні День матері. Віряни вшановують пам’ять апостола Фоми. Іменини святкують Арсеній та...