• UA
  • RU
  • Знищено більше 160 тонн українського зерна: польський вандалізм продовжується

    26 Лютого, 2024

    Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков повідомив про черговий акт вандалізму з боку польських протестувальників.

    У Польщі вже вчетверте протягом місяця висипали зерно, яке транзитом перевозилося залізницею. Цього разу знищено понад 160 тонн агропродукції.

    “Зерно йшло транзитом до порту Гданськ, а потім до інших країн. Четвертий випадок вандалізму на залізничних вокзалах Польщі. Четвертий випадок безкарності та безвідповідальності. Як довго уряд і польська поліція дозволять продовжувати цей вандалізм?”, – наголосив Кубраков.

    У неділю, 25 лютого, польські фермери повідомили про ще один випадок висипання українського збіжжя із вагонів. Цього разу інцидент трапився на залізниці у селі Котомеж Бидґозького повіту Куявсько-Поморського воєводства, де із восьми вагонів уночі висипали на землю кукурудзу. Інформацію про це підтвердило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

    Першими про інцидент із кукурудзою о 10:47 повідомила група у Facebook Strajk Rolników Powiat Świecki (Страйк фермерів, Свецький повіт). Вже об 11:08 це повідомлення підхопила Facebook-сторінка фермерського господарства Ojdana, що належить фермеру Хуберту Ойдани, про якого ми писали раніше. Цей фермер балотувався на останніх парламентських виборах від проросійської партії «Конфедерація», відомій своїми українофобськими заявами.

    Фото: Олександр Кубраков

    Зерно було висипано із 8 вагонів. Олександр Кубраков зауважив, що уся українська сільгосппродукція перевозиться в пломбованих вагонах і прямує транзитом до інших країн.

    “Ми суворо дотримуємося закону. А ви?”, – підкреслив міністр.

    Внаслідок цього акту вандалізму було втрачено 160 тонн українського зерна.

    Раніше ми писали: Хто стоїть за польськими протестами?

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Центральний парк Камʼянського запрошує на «Матусин день»

    11 травня, напередодні Дня матері, Центральний міський парк запрошує любих матусь на святковий захід «Матусин...

    Осередок Молодіжної ради міста, розташований в адміністративній будівлі центрального парку, розширився ще одним приміщенням, – міський голова

    Окрім основного офісу, тут запрацювала ресурсна кімната, де для молоді проводитимуть тренінги, майстер-класи, заходи з...

    Смерть чоловіка у Криворізькому ТЦК: версія доньки загиблого

    Вчора, 9 травня, у своєму Instagrаm Поліна Зайцева – донька 44-річного загиблого Артема Зайцева створила...

    Якою послугою від сьогодні неможливо буде скористатися у міграційній службі

    10 травня 2024 року завершується дія експериментального проєкту щодо одночасного оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина...

    Увага, розшук! У Кам’янському зникла 17-річна дівчина

    8 травня близько 13:15 дівчина Мая Матвєєва пішла з місця мешкання по проспекту Наддніпрянський та...