• UA
  • RU
  • Нищівні пожежі у США: у двох штатах оголосили надзвичайний стан

    28 Лютого, 2024

    США бореться з низкою пожеж, які спустошили сільські землі і знищили будинки.

    За словами представників пожежної служби, на найбільшій в країні пожежі в Bootleg Fire в штаті Орегон, вдалося досягти прогресу, але менше половини пожежі вдалося локалізувати. Зростання масштабів пожежі сповільнилося, але в суботу очікується посилення пожежної активності, і тисячі будинків на її східній стороні залишаються під загрозою, повідомила влада.

    “Цей вогонь не зупиняється на лініях бульдозерів”, – сказав Джим Хенсон, аналітик з поведінки пожеж, в суботу в прес-релізі Департаменту лісового господарства штату Орегон. “Через критично суху погоду і нестачу пального, яку ми переживаємо, пожежникам доводиться постійно переоцінювати свої лінії контролю і шукати запасні варіанти”.

    У Каліфорнії губернатор Гевін Ньюсом у оголосив надзвичайний стан у чотирьох північних округах через лісові пожежі, які, за його словами, створюють “умови надзвичайної небезпеки для безпеки людей і майна”. Проголошення надзвичайного стану відкриває шлях для більшої державної підтримки.

    Пожежні бригади з Каліфорнії і Юти вирушили до Монтани, оголосив губернатор Грег Джанфорте. П’ятеро пожежників були поранені в четвер, коли вихрові вітри повернули полум’я на них, коли вони працювали на пожежі Devil’s Creek, що горіла в пересіченій, крутій місцевості поблизу сільського містечка Джордан.

    У Каліфорнії пожежа Тамарак на південь від озера Тахо продовжує спалювати ліси і чагарники і загрожує громадам по обидва боки кордону між Каліфорнією і Невадою. Пожежа, спричинена блискавкою 4 липня в окрузі Альпайн, знищила щонайменше 10 будівель.

    У каліфорнійському окрузі Бьютт пожежа Діксі продовжує горіти у важкодоступній і віддаленій місцевості, перешкоджаючи зусиллям пожежників стримувати полум’я, яке поширюється на схід, ставши найбільшою лісовою пожежею в штаті цього року.

    Сильний дим від обох величезних пожеж погіршує видимість і часом може заважати літакам, які надають підтримку пожежним екіпажам. Якість повітря на південь від озера Тахо і через кордон штату Невада погіршилася до дуже небезпечного для здоров’я рівня.

    У північно-центральній частині штату Вашингтон пожежники боролися з двома пожежами в окрузі Оканоган, які загрожували сотням будинків і знову спричинили небезпечні умови якості повітря в суботу. А на півночі Айдахо, на схід від Спокана, штат Вашингтон, невелика пожежа біля тематичного парку Silverwood спричинила евакуацію в п’ятницю ввечері в парку і на прилеглих територіях. У суботу парк розваг знову відкрився, коли пожежу вдалося наполовину локалізувати.

    Понад 85 великих лісових пожеж палали по всій країні, більшість з них у західних штатах, і вони охопили понад 1,4 мільйона акрів (553 000 гектарів).

    Раніше ми писали: У Валенсії вщент згоріла багатоповерхівка, в якій жили українці

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Модна трансформація: переосмислена роль української вишиванки

    Ще пару десятків років тому вишиванка була атрибутом хіба що святкування Дня Незалежності або концертного...

    12 травня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

    12 травня в Україні День матері. Віряни вшановують пам’ять апостола Фоми. Іменини святкують Арсеній та...

    Україна виборола третє місце на Євробаченні 2024: хто ж став переможцем?

    У ніч на 12 травня в Мальме, Швеція, відгриміла довгоочікувана музична подія року “Євробачення-2024”. Цього...

    13 травня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

    13 травня в Україні День кульбаби. Віряни вшановують пам’ять мучениці Гликерії. Іменини святкують Яків та...

    Відомі результати Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН 2024

    Вчора, 15 травня, під час онлайн-трансляції на YouTube-каналі Малої академії наук України було оголошено результати...