Домашній борщ чи бургер: що оберете ви?
25 листопада відзначають День домашньої кухні. Це свято неофіційне і з’явилося з ініціативи користувачів соцмереж.
Піца, суші, гамбургери, шаурма, хот-дог та ще багато смачного фастфуду доступні нам. Смачні та ситні. Але чи можуть вони зрівнятися із маминим борщем чи бабусиними варениками?
Справжніми любителями домашньої кухні були козаки. Адже готували лише своє – для цього вирощували городину, тримали свійських тварин. Окремої уваги заслуговує борщ. Він, на рівні із варениками, – справжня візитівка української домашньої кулінарії. А ви знали, що на Запорізькій Січі переперченим борщем випробовували молодих козаків на стійкість та витримку?
Сир, мед, квашена капуста, солоні огірки, ковбаса, хліб, горілка, узвар, сало – перелічувати українські домашні страви, які стали вже народними, можна довго. Наша кухня – це така ж культурна спадщина, як мова, література чи мистецтво.
Домашні страви – це про затишок, любов і турботу. А кожна господиня має свої секрети приготування окремих страв, які передає із покоління в покоління. Тож сьогодні саме той день, коли можна порадувати родину своєю коронною стравою.
Читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram