"Вишивка греків Приазов’я". У Дніпрі відкриють виставку вишитих рушників переселенки з Донеччини Олени Лазько

14 Березня, 2024 |

20 березня у Дніпрі на базі освітньо-культурного простору Гончаренко центр відкриють виставку вишитих рушників та картин Олени Лазько — талановитої майстрині, яка переїхала з Донеччини до Дніпра після початку повномасштабного вторгнення росії. Ознайомитися з роботами мисткині та завітати на відкриття виставки запрошують всіх поціновувачів мистецтва. 

Як зазначають організатори, Олена Лазько — переселенка з Донбасу, яка після початку повномасштабного вторгнення росії була вимушена переїхати до Дніпра. 

"Рідне містечко пані Олени — Велика Новосілка, що на Донеччині. Воно було засноване двома грецькими громадами, а творчість нащадків еллінів активно поширювали місцеві майстрині, серед яких і Олена. Жінка довгий час захоплюється вишиванням, грецькою культурою й місцевим етносом, відтворюючи грецькі вишивки за зразками, які збирала в жінок, за фотографіями з музеїв. Після початку повномасштабного вторгнення майстриня близько півроку залишалася у Великій Новосілці, яка зазнавала постійних обстрілів з боку ворога", — коментують у Гончаренко центрі. 

У серпні 2022 року пані Олена переїхала до Дніпра, де продовжує свою творчу та просвітницьку діяльність — проводить виставки та майстер-класи. Представити свої вишиті роботи жінці запропонувала команда Гончаренко центру Дніпро. Тут організовують виставку виробів майстрині: офіційне відкриття проведуть у середу, 20 березня, о 14:00. Всіх охочих ознайомитися з роботами мисткині запрошують завітати до Гончаренко центру в Дніпрі за адресою вул. Старокозацька, 40б. 

"На виставці будуть представлені унікальні вишиті рушники Олени Лазько, які передають багату культуру і традиції грецької спільноти, що зробила значний внесок у культурне різноманіття нашої країни", — додають організатори. 

Додамо, Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього. 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Дніпропетровщина готується до опалювального сезону – ДніпроОВА провела Раду оборони

Рада оборони. Традиційно на початку тижня командою ОВА зустрічаємося з представниками силового блоку, військовими та...

Петиція проти стрічки "росіяни на війні"

Мультикультурна спільнота OSUDemocracy закликає Міжнародний кінофестиваль в Торонто (TIFF) скасувати трансляцію фільму "Росіяни на війні"...

Кам’янський ляльковий театр готується до відкриття нового сезону: закулісся прем’єри "Неймовірних пригод Марійки та Іванка"

Кам’янський ляльковий театр на порозі відкриття нового сезону. Менше ніж за два тижні на сцені...

Житель Кам’янського району ошукував продавців із різних областей України

Підробляв чеки про оплату: поліцейські викрили 24-річного мешканця Жовтих Вод на шахрайстві з покупками через...

Міський голова Андрій Білоусов провів черговий прийом громадян

Очільник міста розглянув звернення, більша частина яких стосувалася сфери житлово-комунального господарства, надання матеріальної та соціальної...