• UA
  • RU
  • Актуальні новини

    Олія з ромашки: чим корисна і як приготувати

    07 Грудня, 2025 | Поради |

    З давніх-давен ромашка аптечна (Matricaria chamomilla) вважається однією з найцінніших лікарських рослин, а концентрована олія, отримана з її суцвіть, посилює терапевтичний ефект у рази. Олія з ромашки — це більше, ніж просто ефірна олія. Звісно, що для лікування найкраще – це консультація з лікарем. Але олія з ромашки може чудово допомогти при укусах комарів чи зволоження шкіри.

    Для чого використовують олію з ромашки:

    • після сонця — як заспокійливий догляд;
    • за подразнення від одягу чи гоління;
    • за укусів комах;
    • для сухої, подразненої шкіри;
    • як масажну олію для немовлят;
    • для ніжних ділянок обличчя і тіла;
    • базова олія для виготовлення кремів і бальзамів.

    Як зробити:

    1. Візьміть 1 склянку сухої чистої ромашки і залийте 1,5 склянкою оливкової або мигдальної олії. Квіти мають бути повністю покритими.
    2. Перемішайте, щоб випустити повітряні бульбашки. Залиште так у темній шафі на 4-6 тижнів.
    3. Раз на кілька днів регулярно струшуйте.
    4. Після настоювання процідіть крізь марлю, перелийте до темної пляшки та обов’язково напишіть дату. Вона зберігається до одного року і прохолодному місці без прямих сонячних променів.

     

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram