Олія з ромашки: чим корисна і як приготувати
З давніх-давен ромашка аптечна (Matricaria chamomilla) вважається однією з найцінніших лікарських рослин, а концентрована олія, отримана з її суцвіть, посилює терапевтичний ефект у рази. Олія з ромашки — це більше, ніж просто ефірна олія. Звісно, що для лікування найкраще – це консультація з лікарем. Але олія з ромашки може чудово допомогти при укусах комарів чи зволоження шкіри.
Для чого використовують олію з ромашки:
- після сонця — як заспокійливий догляд;
- за подразнення від одягу чи гоління;
- за укусів комах;
- для сухої, подразненої шкіри;
- як масажну олію для немовлят;
- для ніжних ділянок обличчя і тіла;
- базова олія для виготовлення кремів і бальзамів.
Як зробити:
- Візьміть 1 склянку сухої чистої ромашки і залийте 1,5 склянкою оливкової або мигдальної олії. Квіти мають бути повністю покритими.
- Перемішайте, щоб випустити повітряні бульбашки. Залиште так у темній шафі на 4-6 тижнів.
- Раз на кілька днів регулярно струшуйте.
- Після настоювання процідіть крізь марлю, перелийте до темної пляшки та обов’язково напишіть дату. Вона зберігається до одного року і прохолодному місці без прямих сонячних променів.